Er is de laatste dagen al heel wat inkt gevloeid over de naam van de nieuwe kidsband van Eric Baranyanka, De Choco Gang. Critici beweren dat Eric door de keuze voor deze naam de deur wagenwijd openzet voor zwart racisme. “Onzin, het ligt eraan met welke intentie je dat woord gebruikt”, dixit Eric. “Als ze mij choco noemen, dan vind ik dat zelfs iets liefs hebben. En tijdens onze shows wordt er enkel allusie gemaakt op de lekkernij chocolade, niet op homo of makak, of wat dan ook.”

Eric blijft voor de volle 100% achter de keuze van deze naam staan. Meer nog, De Choco Gang was en blijft voor hem zelfs een vanzelfsprekende en logische keuze. "De Choco Gang is de grappige naam van een nieuwe kidsband waarachter een heel verhaal steekt. De bandleden vertoeven in de chocobar en smullen daar chocomousse en drinken daar liters chocolademelk. Ze zijn namelijk één voor één zot van chocolade.”

Al drie jaar lang loopt Eric met deze naam in zijn hoofd rond. “De meeste namen van kindergroepen klinken allemaal hetzelfde. Met De Choco Gang hebben we voor een makkelijke, herkenbare én lekkere naam gekozen voor een muziekgroep die gewoon leuke songs wil brengen voor de kids!”En daar draait het tenslotte nog allemaal om: De Choco Gang wil met een aantal heerlijke ingrediënten (een berg bekende liedjes, een streepje jazz, ...) een lekker muzikaal gerechtje bereiden voor de kids.

En laten we niet vergeten dat België wereldwijd bekend is om zijn lekkere chocolade! Binta Telemans, de 19-jarige studente die onlangs 2de eredame Miss België werd, prees zich tijdens de show als volgt aan: “België is bekend als het land van chocolade, dus wil je een Miss die hèt uithangbord van haar land in zich heeft, kies dan voor mij!”

Wie nog niet helemaal overtuigd is van wie of wat De Choco Gang juist is, come and see: op zaterdag 6 februari! Om vingers en duimen vanaf te likken...

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: