In aflevering 11 van ‘De beste Hobbykok van Vlaanderen’ willen Peter Goossens en Sergio Herman de zes talentvolle hobbykoks testen op hun reeds opgedane kennis én hun creativiteit. De zes moeten een eigen menu samenstellen en bereiden. Ze krijgen exact één week de tijd om daar thuis hard aan te werken. Tim, Hedwig en Inge mogen dan al een ticket voor de halve finale op zak hebben, toch moeten ze er even hard voor gaan als de drie andere hobbykoks die nog niets in handen hebben.

Tessa weet dat het 5 voor twaalf is en besluit dan ook alles op alles te zetten. Ze nodigt zelfs de meest kritische man van Mol uit om haar menu voor te proeven. En dat is haar baas, de burgemeester van Mol. Claudia ziet vooral concurrentie in Michel. Michel op zijn beurt vreest eveneens op stevig weerwerk van Claudia. Michel gaat bij zijn zoon en bij zijn eigen hobbykookclub te rade om zijn menu op punt te zetten.
Claudia nodigt dan weer haar beste vrienden uit om hen van A tot Z onder te dompelen in haar bereidingen. Toch staan de hobbykoks er niet helemaal alleen voor. Ze mogen in geval van twijfel één keer bellen naar driesterrenchef Peter Goossens en zijn advies inwinnen.

Eens de week om is worden de hobbykoks in de trainingskeuken verwacht. Peter Goossens en Sergio Herman zullen daar de laatste halve finalist bekend maken. Met andere woorden twee van de zes hobbykoks zullen onverrichter zake huiswaarts moeten keren op het einde van de dag.

De Beste Hobbykok van Vlaanderen, vanavond op vtm om 20u40

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: