45 jaar geleden startte Irish Coffee in Aalst en liet van horen met de single “Masterpiece/The Show” . Kort daarna volgde een album dat uitgroeide tot een der meest gezochte collector-items ter wereld.

William Souffreau zanger van de band heeft na wat rondzwerven in verschillende bands en een solo-carrière, de groep opniew opgestart in 2005 met een studio-album en een live-album voor Rockpalast (WDR).

In 2013 nam hij samen met zijn powerrocktrio het voortreffelijke “IC-Revisited” op. Nu twee jaar later is er hun nieuw album: “When The Owl Cries”. De band bestaat nu samen met William Souffreau op Guitar & vocals uit, Franky Cooreman -Bass, Kris Vandercammen -Drums en Stany Van Veer – Organ & Piano.

Op de plaat zijn er als gastmuzikanten ; Jan Oelbrandt – Lapsteel (Dobrojean) en Luc Crabbe -Backingvocals (Betty Goes Green). De opname en de productie was ook in handen van Luc Crabbe in Lunabarn- Studio. Mastering werd gedaan in de Dada Studio.

Er zijn 12 songs opgenomen waarvan 10 nieuw geschreven door William Souffreau. “I gotta move” is van The Kinks als ode aan hun 50 jaar bestaan en ook een hernomen minder bekende B side van een single van IC uit 1973 “I'm alive”.

De tekst voor de song van“I hate War” is een quote van Franklin D. Roosevelt uit 1936 over en tegen WO1. Muzikaal is dit nieuw, scherp rockende album een mix van een halve eeuw Classic rock & blues , met teksten over de geestige en ook serieuze gebeurtenissen uit het leven van een rockmuzikant.

Het album wordt live “gepreviewed” op 5 April in de Charlatan in Gent !

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over