LES PREMIERS, LES DERNIERS, de vierde speelfilm van Bouli Lanners is geselecteerd voor de prestigieuze Panorama-sectie op het 66ste Internationaal Filmfestival van Berlijn. Het Filmfestival van Berlijn vindt plaats van 11 tot 21 februari 2016. Met deze selectie keert Bouli Lanners terug naar Berlijn nadat zijn eerste speelfilm ULTRANOVA er in 2005 werd geselecteerd.

De films van Bouli Lanners zijn geen onbekende op de grote filmfestivals. Zijn kortfilm TRAVELLINCKX wordt in 1999 geselecteerd voor festivals over de hele wereld. Twee jaar later wordt zijn kortfilm MUNO geselecteerd voor de nevensectie Quinzaine des Réalisateurs op het Filmfestival van Cannes. Zijn speelfilmdebuut ULTRANOVA wordt bekroond op het Filmfestival van Berlijn in 2005 en zijn tweede speelfilm ELDORADO wint in 2008 drie prijzen op het Filmfestival van Cannes waar hij opnieuw aanwezig is in de Quinzaine des Réalisateurs. In 2011 wordt zijn derde speelfilm, LES GEANTS, in Cannes geselecteerd als slotfilm van de Quinzaine des Réalisateurs en valt hij tweemaal in de prijzen.

LES PREMIERS, LES DERNIERS wordt vertoond in Berlijn in aanwezigheid van acteur-regisseur Bouli Lanners zelf. De film is vanaf 24 februari te zien in de Belgische zalen en wordt verdeeld door O’brother.

Naar aanleiding van de release van LES PREMIERS, LES DERNIERS, zet de Cinematek in Brussel Bouli Lanners in de schijnwerpers! Van 31 januari tot 28 februari worden er vertoningen georganiseerd met een retrospectieve van zijn werk, voor en achter de camera. Bouli Lanners zal de opening van deze retrospectieve bijwonen op zondag 31 januari. Lees het persbericht en volledige programma hier.

Ook de Brits-Franse acteur Michael Lonsdale, die een rol speelt in de nieuwste prent van Bouli Lanners, krijgt van de Cinematek een retrospectieve met een overzicht van zijn indrukwekkende oeuvre als acteur. De opening van deze retrospectieve vindt, in aanwezigheid van Michael Lonsdale en eveneens in het bijzijn van Bouli Lanners, plaats op zaterdag 30 januari. Lees het persbericht en volledige programma hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: