De laatste vier bedenkers maken zich stilaan op voor de grote finale van De bedenkers op maandag 19 januari. In die finale nemen vier ijzersterke ideeën het voor de laatste keer tegen elkaar op in een spannende liveshow op Eén. Wie even voor tien uur wordt uitgeroepen tot de eindwinnaar van de tweede reeks van De bedenkers, is volledig in handen van de kijkers.

Ongeveer een jaar geleden schreven bijna tweeduizend creatievelingen zich in voor de tweede reeks van De bedenkers. Vier voorrondes, twee ontwikkelingsrondes en een halve finale later schieten er daar slechts vier van over. Die vier, die met recht en reden de elite onder de bedenkers genoemd mogen worden, nemen het maandag tegen elkaar op in een bloedstollend spannende finale. De uiteindelijke winnaar gaat naar huis met een cheque van 25.000 euro, maar wie die winnaar moet worden, hangt volledig af van de kijkers. Het kan dus nog alle kanten op.

Live
De finale van De bedenkers wordt op 19 januari live uitgezonden op Eén. Bart Peeters en Sofie Van Moll blikken samen met de finalisten terug op de weg die ze hebben afgelegd sinds de start van het programma en verwelkomen enkele bekende gezichten die ondertussen stiekem fan zijn geworden van een van de gloednieuwe producten. Daarna onderwerpen Sien Eggers en Maaike Cafmeyer de uitvindingen aan een laatste meedogenloze test.

Aan het einde van de rit overhandigt Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel Patricia Ceysens de geldprijs van 25.000 euro aan de winnaar van De bedenkers. Die winnaar mag zijn of haar idee na maandenlange inzet terecht het beste idee noemen van de bijna tweeduizend inzendingen. Bovendien zal de winnaar binnenkort zijn of haar idee in de winkelrekken zien liggen.

De kijker beslist
De taak van de jury zit erop, want in de finale is het de kijker die beslist. Juryleden Saskia Schatteman, Guillaume Van der Stighelen en Axel Enthoven zullen in de finale nog een vurig pleidooi houden voor hun persoonlijke favoriet, maar verder reikt hun macht niet meer. Zij kunnen enkel nog proberen de kijkers te overtuigen. Enkel die bepalen immers wie maandag als grote winnaar van De bedenkers weer naar huis gaat. Stemmen kan enkel tijdens de aflevering op de volgende nummers:

1. Papiermaatje SMS 1 naar 3470 of bel 0905 56 101
2. C’Rush SMS 2 naar 3470 of bel 0905 56 102
3. Anti-Whiplash System SMS 3 naar 3470 of bel 0905 56 103
4. Close 2 SMS 4 naar 3470 of bel 0905 56 104

Vier finalisten, vier succesverhalen
Ten slotte zetten we de vier finalisten nog even op een rijtje. Ze hebben zich de afgelopen maanden stuk voor stuk tot gedreven ondernemers ontpopt en schopten het terecht tot in de grote finale:

Het Papiermaatje
De eerste finalist is de enige vrouw die nog kans maakt op de hoofdprijs: Sonia Wyllinck. Haar papiermaatje maakt het inbinden van oud papier wonderlijk eenvoudig. Ze is terecht trots op haar nieuwe, van kunststof gemaakte en opvouwbare versie.

De C’Rush
Stefaan Eeckeloo, Floris Provoost en Tim Verplanken zijn misschien wel het brein achter de volgende zomerhype: de C’rush. De ijsmaler wordt momenteel geproduceerd in Barcelona en zal vanaf juni in België verkrijgbaar zijn. Daarna komt de rest van Europa aan de beurt.

Het Anti-Whiplash System
Chiropractor Michael Schotte vond in verschillende laboratoria steun voor zijn Anti-Whiplash System. Het materiaal en de vorm van zijn vernieuwende hoofdsteun doen de kans op een whiplash met dertig procent verminderen.

Close 2
Dirk Rosiers, Gaspar Cornette en Dirk Rosiers hebben maandenlang op een revolutie in de wielerwereld gebroed: de Close 2. Hun snelspanner maakt het vervangen van een fietswiel kinderlijk eenvoudig. Het kleinood ligt vanaf maart in de handel. Momenteel zijn er nog onderhandelingen aan de gang met belangrijke fietsfabrikanten.

De finale van De bedenkers: op maandag 19 januari om 20.40 uur op één

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: