"Vroeger zei ik geregeld: ik kan toch niets meer voor hebben dat ik nog niet heb meegemaakt. Wel, ik ben nu aan de 99ste assisenzaak en wat we nu voor hebben, heb ik nog nooit gezien! Zo'n grofheid!"

Jef Vermassen heeft er sinds vrijdag z’n 99ste assisenzaak opzitten, een record. Geen enkele pleiter in België heeft meer assisenprocessen op z’n naam staan dan hij. Telefacts volgt hem tijdens z’n laatste proces over de bijna perfecte moord op Brenda Rollier. Hoe begint de toppleiter aan zo’n dossier? Wat is z’n band met de familie van het slachtoffer? En wat betekent het voor Mevr. Vermassen om haar man te moeten delen met zijn passie?

“Gelukkig heb ik een brave vrouw. Op nieuwjaarsavond zijn we lekker gaan eten. Je moet ook de kerk in het midden houden."

Aan stoppen denkt Vermassen voorlopig nog niet. Straks begint zijn honderdste assisenzaak. “Het wordt wel wat zwaar en ik wil het wat lichter maken, maar ik doe het nog te graag. Ons beroep is zo passioneel en het is te vroeg om op pensioen te gaan. 68 is te jong, we moeten serieus zijn hé.”

Geen geld hebben, en toch leven als een miljonair

Kan je leven als de superrijken zonder dat je zelf honderdduizenden euro's op je bankrekening hebt staan? Het kan. Telefacts vond mensen die leven als een miljonair en daar amper iets voor betalen. Een autojournalist die bijna het hele jaar door rondrijdt met de meest luxueuze wagens. Of kasteelbewoners die voor geen geld een immens pand huren. Of voor een prikje vliegen in de grootst mogelijke luxe.

Bart Lapers neemt Telefacts mee naar Dubai. In First Class. Luxueuzer kan het niet. Op het menu staat kaviaar, en tussendoor stromen de duurste champagnes. Bart kent de achterpoortjes om dit te kunnen doen aan een fractie van de prijs. “Ik denk dat ik daar nog meer van geniet dan die miljonair die dat zonder enig probleem kan betalen. Al wat je nodig hebt, is de juiste tactiek.” Aan Telefacts legt Bart uit hoe hij er in slaagt zo sjiek, en tegelijk zo goedkoop te vliegen.

De 99ste Assisenzaak van Jef Vermassen en Een goedkoop luxeleven, dinsdag in Telefacts.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over