Zondag is het vijf jaar geleden dat David Bowie overleed. Aanstaande vrijdag zou hij 74 jaar zijn geworden. Radiostation KINK staat dit weekend stil bij David Bowie en zijn gigantische oeuvre.

DAVID BOWIE - 5 YEARS

Vanaf vrijdagavond draait KINK ieder uur een David Bowie track en in het programma KINK KAFE is er tussen 20:30 en 21:00 uur een audio documentaire te horen rondom het Britse icoon. Op zondagmiddag draait Eric Corton in Corton op KINK de Bowie Top 5, de vijf beste David Bowie tracks op een rijtje. Stemmen op deze lijst kan via kink.nl/bowie.

DAVID BOWIE CHRONICLES

Themazender KINK DNA CLASSICS zendt vrijdag 8 januari tussen 13:00 en 17:00 uur de David Bowie Chronicles uit: vier uur lang hoor chronologisch tracks van Bowie's eerste tot zijn laatste album, gecureerd door KINK-dj Tim Op het Broek en gelardeerd met interviewfragmenten van Bowie. Dit programma wordt op zondag 10 januari herhaalt tussen 14:00 en 18:00 uur op KINK DNA CLASSICS.

“Bowie is niet alleen belangrijk geweest voor de muziek, maar ook voor mode, kunst en stage performances”, aldus KINK-dj Tim op het Broek. "De man vond zich telkens opnieuw uit waardoor het nalatenschap zo ongekend divers is. Niet alleen de jaren zeventig, maar ook zeker de jaren tachtig en negentig zijn van enorme importantie".

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over