Na enkele dancehits de voorbije jaren brengt Danzel deze keer een full cd uit met meer maturiteit. Het geheel is en blijft echter wel een dansplaat, toch stijgt de kwaliteit boven de alledaagse dancenummers uit. Vanaf de eerste beat hoor je dat alle nummers professioneel zijn gemaakt. De meeste nummers openen frivool en kunnen steeds rekenen op de stevige stem van Danzel.

Een tikkeltje spijtig is de volgorde van de songs. Ze staan haast gegroepeerd per stijl en ritme wat een uniforme en lome indruk nalaat. Het ritme van de nummers is te constant, wat na een tijdje een saaie indruk geeft. Draait men de plaat met willekeurige volgorde van de nummers, dan is dit gevoel gelukkig zeer snel weer weg.

Alle nummers klinken erg trendy en blijven gemakkelijk hangen in het collectieve geheugen. De CD, reeds uitgebracht in Polen, Rusland en Oekraïne, bevat ook enkele rustige nummers. De titelsong “unlocked” en “heaven is a part of me” hebben genoeg klasse en maturiteit om in dit segment te scoren.

Zoals reeds eerder gezegd weet Danzel zich perfect te onderscheiden van de
alledaagse groepjes die niet meer dan enkele noteringen in de hitparade scoren alvorens van het toneel te verdwijnen. Nummers zoals “you spin me around” en “my arms keep missing you” zitten erg goed in elkaar en zijn niet voor niets floorfillers in de Belgische en buitenlandse discotheken.

Ook de samenwerking met Regi is meer dan geslaagd te noemen. “what is life”, want zo noemt het nummer, vinden we trouwens ook terug op het full album van Regi. Genoeg nummers zijn een vermelding waard, maar hieronder alvast een kleine selectie. “dancing shoes” krijgt een een jazzy sound mee die erg in de smaak zal vallen.

Tot slot kunnen we stellen dat deze cd in het rijtje komt der Belgische groten, naast Milk inc, Sylver en een boel zijprojecten van Regi, Wout en Co. Een aardige plaat om door te draaien in de wagen of op één of ander feestje thuis. Enkele nummers zijn ook te verkrijgen op vinyl. De deejays kunnen hiervoor terecht in de betere platenzaak. (kvr)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: