Een welgemeende dankjewel aan je lief doe je door hem of haar te verrassen met een boeketje bloemen, een doosje pralines, of je kan ook muzikaal trakteren met de nieuwe ‘Merci’-single van zanger Gene Thomas. “Ja, ik ben een dankbare mens. Ik vind dat je in het leven niet genoeg je dankbaarheid kan tonen en uitspreken tegen elkaar. Ik zat al een paar keer in situaties waarop ik eens te meer besefte, dat alles wat wij krijgen en hebben in dit leven niet evident is. Ik zag af toen ik deelnam aan Expeditie Robinson. Het was overleven. Ik begon te wenen toen ik een paar jaar geleden, vermomd als bedelaar, op straat smeekte om geld. Bij elk muntje dat in het potje viel, bij alles wat ik toen kreeg, zei ik direct ‘Merci’. Ik zeg tegen mijn kinderen: “Mannekes, een ‘goeiedag' en ‘merci' kosten geen geld!” Mensen appreciëren het als je je dankbaarheid toont. Ik vind het fijn om dit te ervaren en ik deel graag dat gevoel. Vandaar ‘Merci’, een liedje dat baadt in een liefdessfeer en dat ook terug te vinden is op m’n recentste album ‘Warme wintersongs’. Speciaal voor de eindejaarsdagen brengen we die cd opnieuw onder de aandacht met deze vijfde en laatste single eruit.

Je zou het hem niet geven als je hem warm ingeduffeld ziet rondlopen, maar Gene Thomas houdt van de winter. “Ik hou vooral van gezelligheid en daarom zijn de wintermaanden voor mij de mooiste tijd van het jaar. Na een koude wandeling knus bij elkaar kruipen om te genieten van een tas soep, of een warme chocomelk, samen met mensen die je dierbaar zijn. Echt waar, ik kan daar ontzettend van genieten. De winter brengt koude met zich mee, maar Kerstmis, Nieuwjaar en Valentijn zorgen voor een massa menselijke warmte, en die is onbetaalbaar.

Vanaf volgende week zie je de videoclip van ‘Merci’ op Ment. Gene werkte ook terug samen met cameraman Alain. “Het was een vroege, lange, maar zeer vruchtbare dag in de Ardennen. Het is een one take shot clip. Ik ben heel tevreden van het resultaat.”

Voor een up-to-date concertagenda van Gene Thomas, dit najaar nog te zien met live band maar ook akoestisch, surf je naar z’n website www.genethomas.be

Sinds vrijdag 10 november is de nieuwe Gene Thomas-single ‘Merci’ ook te koop als losse track op iTunes en beschikbaar voor streaming. Wie niet kan wachten, kan hem ook terugvinden op het album ‘Warme wintersongs’, dat voor de feestdagen opnieuw terug te vinden is in de winkels.

De komende weken zie je de ‘Warme wintersongs’-muziekspecial terug op Ment, TV Oost en Eclips Tv.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over