Twee jaar geleden legden we de basis voor ‘Zomer’. Samen met Tristan Rozendaal (Gewoonbeats) was ik te gast op een schrijfkamp in Nederland. Tristan speelde een leuke gitaarriff en een uur later hadden we al de eerste zanglijnen met een eenvoudige microfoon ingezongen. Het nummer is vanuit een nostalgisch gevoel geschreven, waarbij je terugblikt op die ene zomer die je koestert en die je voor altijd blijft onthouden, nét omdat hij zo perfect en uniek was. De productie van Donda Nisha (Snelle, OLIVIA) maakt het verhaal compleet”, zegt de 22-jarige artiest Daniël Busser, die ondertussen aftelt naar Tomorrowland. Als eerste Vlaamse hiphop-artiest zou hij er vorig jaar z’n opwachting maken, maar door corona werd dat optreden doorgeschoven naar eind augustus 2021. ‘Zomer’ verschijnt aanstaande vrijdag 14 mei 2021 op het House of Entertainment-label.

De bescheiden Limburgse artiest Daniël Busser kan op zijn 22ste al terugblikken op een succesvolle muziekcarrière. Op zijn 15de bracht hij al een eerste EP uit (‘Mijn manier) en werd ontdekt door zijn grote idool ‘Spreej’ (Safi en Spreej). Hij lanceerde een debuutalbum (‘Adrenaline’), waarvan de titelsong met Snelle inmiddels 4 miljoen keer werd gestreamd en gaf optredens in o.a. Paradiso Amsterdam. Daniël Busser verzorgde ook het voorprogramma van de uitverkochte Lotto Arena-concerten van Lil’Kleine en trad 2 keer op op Pukkelpop. Deze zomer pakt Daniël uit met ‘Zomer’, een originele song die je qua sfeer doet denken aan nummers van Tourist LeMC of Snelle. “Dat zijn hele mooie complimenten, maar ik doe vooral mijn eigen ding”, begint Daniël Busser het gesprek.

Zomer
Het idee en de inspiratie voor ‘Zomer’ ontstond twee jaar geleden op een schrijverskamp in Nederland. “Ik weet nog goed, het was op een vroege ochtend. De avond daarvoor waren we behoorlijk productief, maar was het laat geworden. Met een geurende koffie zaten we nog wat versuft voor ons uit te staren, tot Tristan Rozendaal (Gewoonbeats) een leuke gitaarrif speelde en ik spontaan ‘Eén zomer lang’ begon te zingen. In een uurtje was het eerste opzet klaar en hadden we de muziek en de zanglijnen al basic opgenomen. Meer tijd hadden we toen niet, want ik moest nog naar Amsterdam vertrekken voor een volgende songwritersessie.

Zomer’ is, net als ‘Vrienden’, een wat atypisch Daniël Busser-nummer in vergelijking met vele van zijn andere songs, maar wel ééntje dat je niet meer loslaat. Als je het één keer hebt gehoord, kruipt het onder je huid en tussen je oren. “We hebben de song vooral vanuit een melancholisch, nostalgisch gevoel geschreven, waarbij je die ene zomer in je achterhoofd blijft onthouden en koesteren, net omdat hij zo perfect was. Het mooie aan ‘Zomer’ is dat je hem perfect kan spelen rond het kampvuur of op een regenachtige dag, dankzij het warme karakter. Dit is inderdaad een nummer dat toepasselijk is in eender welke situatie. We hebben hem geschreven, met een cappuccino in de hand, in een unieke omgeving met uitzicht op de natuur en prachtige velden. Het is die bijzondere warmte die je voelt in dit nummer en waarom de song mij ook nauw aan het hart ligt”, zegt Daniël Busser geëmotioneerd.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over