“Een verademing om met Frank Vander linden samen te werken”

Hoge toppen gescheerd in het vtm-programma ‘Liefde Voor Muziek’, een Radio 2 Zomerhit-award als ‘Beste Zangeres’, uitverkochte concerten en het platina album ‘Puur’, dat meer dan 26.000 keer over de toonbank ging, waren in 2016 de pittige ingrediënten van een absoluut topjaar voor Dana Winner. Gelukkig is de gedreven Limburgse niet het type dat op haar lauweren gaat rusten na zo’n intense succesperiode, maar wendt ze die positieve energie aan om nieuwe dromen te realiseren. Haar nieuwe Nederlandstalige album ‘Eerste liefde’, dat op 17 november uitkomt, past wat dat betreft perfect in het plaatje. Dana maakte voor dit album een eigenzinnige en verrassende selectie van nummers die haar, om uiteenlopende redenen, na aan het hart liggen.

Met de single ‘Eerste liefde, mooiste liefde’ presenteert Dana Winner niet enkel de voorloper en titelsong, maar ook meteen de perfecte blauwdruk van dit nieuwe album. Leadzanger van De Mens en begenadigd tekstschrijver Frank Vander linden kroop op vraag van Dana in de pen voor deze melodieuze Nederlandstalige bewerking van de Creedence Clearwater Revival-classic ‘Who’ll Stop The Rain’ (1970) en daaruit vloeide, zoals we dat van Frank mogen verwachten, een echt pareltje.

“Frank Vander linden was als tekstschrijver en klankbord enorm belangrijk voor mijn nieuwe plaat”, zo zegt Dana Winner. “Ik had altijd al een enorme bewondering voor zijn teksten, ze gaan recht naar het hart en schitteren door hun eenvoud. Geen overbodige woorden, enkel de essentie, less is more. Gelukkig doet geen van ons beiden aan hokjesdenken en ging Frank graag in op de vraag om voor mijn nieuwe album te schrijven. Voor veel mensen staat Dana Winner misschien ver weg van De Mens, maar zo voelen Frank en ik dat helemaal niet aan. Al bij ons eerste gesprek zaten we meteen op dezelfde golflengte en onze samenwerking verliep zeer vlot. De single ‘Eerste liefde, mooiste liefde’ vat voor mij het verhaal van de plaat mooi samen. Mijn eerste liefde was muziek en die liefde is door de jaren heen alleen maar gegroeid. Net zoals vele andere wereldsongs leerde ik ‘Who’ll Stop The Rain’’ van Creedence Clearwater Revival als kind thuis kennen. Ik ben de jongste van vijf kinderen en dus werd ik dankzij mijn ouders, mijn zus en drie oudere broers geïnspireerd door zeer uiteenlopende muziekstijlen, uit verschillende periodes. Het album ‘Eerste liefde’ is dan ook een persoonlijke muzikale reis en ontdekkingstocht waarop ik de mensen graag wil meenemen”, besluit Dana.

‘Eerste liefde, mooiste liefde', de nieuwe single van Dana Winner, is HIER verkrijgbaar op iTunes en kan u HIER beluisteren op Spotify! Het nieuwe album van Dana Winner, ‘Eerste liefde’, zal vanaf vrijdag 17 november 2017 fysiek en digitaal verkrijgbaar zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over