Op Ellens verjaardagsfeestje vertrouwt haar schoonzus Katie (Anastasia Griffith) haar toe dat ze doodsbang is voor een vergeldingsactie van Frobisher (Ted Danson).

Ellen (Rose Byrne) probeert haar gerust te stellen en overtuigt haar van het feit dat ze er goed aan doet in de rechtbank te getuigen over een cruciale meeting in Florida die zijn schuld kan bewijzen.

Het eerste gesprek tussen Katie en Patty (Glenn Close) in verband met die getuigenis verloopt echter bijzonder pijnlijk : Patty zet Katie onder druk en zegt haar vlak dat ze slechts de halve waarheid vertelt.

Holly, Frobishers vrouw, maant hem de rechtszaak die tegen hem loopt snel af te handelen. Hij beseft dat hij maar beter naar haar kan luisteren, zoniet dreigt een echtscheiding ergo het verlies van de helft van zijn fortuin én het hoederecht over zijn 2 kinderen.

Ondertussen geeft Patty Tom Shayes de opdracht om met zijn 'gespeelde' ontslag verder in te spelen op Ellens emotionele kwetsbaarheid. Ellen werkt zich intussen uit de naad om voor Patty een belangrijke samenvatting te schrijven waarop de rechter Toomey zich zal baseren om het proces al dan niet te laten doorgaan. Ze hoopt alles tijdig rond te krijgen, zodat ze haar eigen verlovingsfeest niet moet missen...

Katie begint terug een affaire met consultant Gregory Malina (Peter Facinelli), de man met wie ze in Florida tevens een affaire had en een feit dat ze voor iedereen verborgen houdt. Tom Shayes krijgt van Patty de opdracht Katie te blijven schaduwen.

Patty ontvangt een persoonlijke bompakket met een handgranaat. Haar man Phil stelt meteen bodyguard John Petroni aan om haar dag en nacht te bewaken. Bovendien blijkt ook Patty's zoon Michael te vrezen voor zijn leven. Patty heeft echter meteen door dat het een zoveelste schreeuw om aandacht is. Na een gesprek met zijn schooldirecteur besluit het gezin naar een therapeut te gaan. Maar Patty heeft een veel drastischer plan in gedachten...

Damages bij 2BE
zondag 4 mei 2008 om 21.10 - dubbelaflevering

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: