CUT_ bracht gisteren nieuwe single, ‘Tactics’ uit van de EP ‘Chapter I’. De single is vanaf vandaag exclusief te beluisteren op Noisey. Deze EP is het eerste hoofdstuk van het aankomende full length album wat in het voorjaar van 2016 uit komt. ‘ Chapter I’ bestaat uit drie singles, die allen begeleid worden door een video. De drie video’s vormen samen een korte film. Op 30 april geeft CUT_ een exclusieve showcase in het Volkshotel te Amsterdam waar zij de nieuwe nummers voor het eerst live spelen. Tevens zal de korte film ‘Chapter I’ in zijn geheel worden getoond.

Het uit Amsterdam afkomstige CUT_ bestaat uit producer Sebastiaan Dutilh, zangeres Belle Doron en visual artist Hidde de Jong. Naast het produceren en schijven van eigen nummers namen Belle en Sebastiaan een Engelstalige versie van Stromae’s grote hit Papaoutai op. Wat begon als een grapje groeide al snel uit tot een viral succes. De video werd in een groot aantal Europese landen opgepikt en bereikte al snel meer dan een miljoen views. Inmiddels staat de teller op meer dan 1,2 miljoen. De eerste mijlpalen voor CUT_ volgde snel; hun versie van Papaoutai kreeg airplay op Nationale radio en TV en CUT_ werd uitgenodigd in de studio’s van 3FM en Radio 1. Gerenommeerd muziektijdschrift OOR riep het duo uit tot ‘OOR Talent’ en zelfs de Belgische masestro zelf gaf zijn goedkeuring en deelde de video van CUT_ op zijn Facebookpagina. CUT_ bracht in 2014 hun eerste EP Patterns uit in een uitverkocht OT301.

Voor ‘Chapter I’ werkte CUT_ wederom samen met filmmaker Andreas Stillman, die eerder al de ‘Papaoutai’ video voor zijn rekening nam. Stillman maakte voor Chapter I drie video’s die uiteindelijk één korte film vormen, met ‘Chapter I’ als soundtrack.

‘Tactics’ is de eerste single van een drieluik, de tweede en derde single zullen om elk om de drie weken uitkomen. Meer details over de exclusieve showcase op 30 april van ‘Chapter I’ volgen spoedig.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over