© Dimitri Vanlommel

De zesde editie van Casa Blanca gisterenavond is met succes van start gegaan. Bart Peeters was de headliner op de eerste festivaldag die in het teken stond van comedy en kleinkunst. Nog tot zaterdagavond kan je op de festivalweide aan de abdij van Hemiksem genieten van optredens van o.a. Milk Inc, Soulsister en Clouseau.

Vorig weekend mocht Suikerrock nog een nieuw record aantal bezoekers noteren. Het was het zoveelste record dat al sneuvelde dit festivalseizoen en het ziet er naar uit dat Casa Blanca zich de komende dagen ook in dat rijtje gaat toevoegen. Nog nooit zagen we zoveel volk voor een avondje comedy en kleinkunst als gisteren.

Was het de komst van stand-up comedian Philippe Geubels of kleinkunstfenomeen Bart Peeters die de massa op te been bracht? Moeilijk te zeggen aangezien beide heren gisteren enorm veel bijval kenden. De grappen van Geubels werden in de Marquee, het tweede podium in de grote tent, duidelijk gesmaakt. M!LF-compagon Jan Van Looveren was trouwens presentator van dienst.

Geubels kreeg op de comedy-avond het gezelschap van Thomas Smith, Jeroen Leenders, David Galle en Bart Cannaerts. De heren zorgden er alvast voor dat iedereen wel minstens één keer plat ging van het lachen.

Afsluiten mocht de eerste festivaldag met een flinke portie kleinkunst van Bart Peeters en Yevgueni. Eerder had Antwerpenaar Axl Peleman deze zesde editie van Casa Blanca al op gang getrokken op de GVA-weide. Bart Peeters is een entertainer pur sang. Een paar noten van “Messias” is voldoende om de hele weide in vuur en vlam te zetten. Yevgueni deed dat nadien over in de Marquee-tent met vooral nummers uit zijn recentste album “we zijn hier nu toch”.

Laat duidelijk zijn dat de keuze van de organisatoren om een comedy-avond in te richten een risico was, maar wel een dat zeer goed uitdraaiden. Wie de komende dagen nog een gaatje vrij heeft raden we zeker aan om eens langs Hemiksem te passeren. De inkom is trouwens volledig gratis. Vanavond kan je o.a. genieten van Jasper Erkens en Milk Inc terwijl morgen DJ Cluts en Regi de weide gaan laten dansen. Zaterdag sluiten ze af met o.a. Soulsister en Clouseau. (DV)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: