Thomas Blondeau bijt de spits af op 30 oktober

De jonge Vlaamse schrijver en boekenfanaat Thomas Blondeau schrijft voor Cobra.be wekelijks een blog met de titel “De Boekendokter”. Hij doet dat vanuit de overtuiging dat boeken mensen kunnen helpen in het leven. Of het nu gaat om existentiële twijfel, eksterogen, liefdesverdriet of beleggingsangst, het juiste boek lezen op het juiste moment kan wonderen doen. Op de boekenbeurs gaat Cobra.be nog een stap verder door een heel kabinet van Boekendokters op te richten.

Het Spreekuur van de Boekendokters vindt plaats op de VRT-stand (nr 434). Tijdens de vooropening op 30 oktober bijt boekendokter-bij-uitstek Thomas Blondeau de spits af. Hij houdt spreekuur van 19u tot 21u. De volgende dagen zetelen deze specialisten in het dokterskabinet:

31/10 Anna Luyten & Rik Torfs 14u-17u
3/11 Koen Peeters & Bart Van Loo 14u-17u
4/11 Eva Brems & Elvis Peeters 19.30u-22u
5/11 Thomas Blondeau & Peter Holvoet- Hanssen 14u-17u
6/11 Walter van den Broeck & Thomas Blondeau 14u-17u
8/11 Ingrid Vanderveken & Jos Geysels 14u-17u
9/11 Marc Reynebeau & Bart Van Loo 19.30u-22u
10/11 Annelies Verbeke & Elvis Peeters 14u-17u
11/11 Anna Luyten & Friedl’ Lesage 14u-17u

Alle boeken zijn zelfhulpboeken
Tijdens de nocturnes zullen vier auteurs hun visie geven op de stelling ‘elk boek is een zelfhulpboek’. Benno Barnard, Marc Reynebeau, Annelies Verbeke en Jos Geysels zullen elk op hun manier hun geloof verdedigen in de geneeskrachtige werking van boeken: vanuit een persoonlijke ervaring of heel algemeen, met humor of bloedernstig. Deze lezingen zullen nadien te herbekijken zijn op de website van Cobra.be.

De expertise van de Boekendokters gaat na de Boekenbeurs niet zomaar verloren. Problemen en hun literaire remedies worden bijgehouden in een Boekendokterdatabank zodat de Cobra-surfer ook na afloop van dit evenement online literair levensadvies kan inwinnen. De surfer zal die databank ook zelf kunnen spijzen met leestips. Zo blijft het Boekendokterconcept op de website van Cobra.be ook in de toekomst groeien en literaire hulp verstrekken aan de lezer in nood.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: