© VRT 2010 - Lies Willaert

Ook vanavond freewheelt Cobra TV weer door het culturele landschap. Beeldende kunst, film, archief, boeken, theater en strips: er is voor elk wat wils.

Graficus en kunstschilder Fred Bervoets laat Cobra TV binnen in zijn atelier. We zien hem aan het werk terwijl hij schildert en etst in salpeterzuur op plaat. Bervoets vertelt honderduit over zijn leven en werken en over zijn nooit opdrogende inspiratiebron.

Actrice/zangeres Charlotte Gainsbourg is niet van plan om te gaan kijken naar de biografische film over haar beruchte vader ‘Gainsbourg (un vie héroique)’, maar ze heeft er wel een eigengereide mening over.

Hoofdbibliothecaris Sylvia Van Peteghem van de universiteitsbibliotheek van Gent stelt haar favoriete werk uit de vaste collectie van de bibliotheek voor en dat zijn de zogenaamde ‘ephemera’, een indrukwekkende verzameling oude archiefstukken. Het meest merkwaardige is ongetwijfeld een papegaaienvleugel die opgestuurd werd door een Belgische ontdekkingsreiziger die later met huid en haar werd opgevreten door een Congolese stam.

Frieda praat in de Hermitage Amsterdam met John Boyne, de auteur van het verfilmde ‘De jongen in de gestreepte pyjama’. Het nieuwe boek van Boyne heet ‘Het Winterpaleis’ en speelt zich af aan het hof van de laatste Russische tsaar.

Cobra TV volgt Jan De Corte, Benny Claessens, Sigrid Vinks en Sara De Bosschere achter de schermen, voor en na hun voorstelling van ‘Bakchai’, De Cortes persoonlijke bewerking van ‘De Bacchanten’ van Euripides.

En in opdracht van Cobra TV trekt striptekenaar Conz (Constantijn Van Cauwenberge) naar het intenationaal stripfestival van Angoulème. Conz snuift er de sfeer op en tracht zijn grote stripidolen te interviewen. Voor Frieda brengt hij vijf stripverhalen mee die het meest indruk op hem gemaakt hebben.

Cobra TV: zondag 7 februari om 21.00 u. op Canvas hh op maandag 8.2 om 20.35 u. op Canvas+ en zaterdag 13.2 om 13.30 u. op Canvas

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: