Deze week worden op dinsdag 13 september en woensdag 14 september de eerste heenwedstrijden in de groepsfase van de Champions League gespeeld. Morgen, dinsdag 13 september, staat Manchester City tegenover Borussia Mönchengladbach in het City of Manchester Stadium. Op woensdag 14 september zijn alle ogen gericht op Club Brugge. Blauw-Zwart neemt het op tegen Leicester City in het Jan Breydelstadion. Voor deze gelegenheid nodigt Tom Coninx ook Joe-dj en grote Club Brugge-supporter Sven Ornelis uit als analist tijdens de wedstrijd.

MANCHESTER CITY - BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH OP DINSDAG 13 SEPTEMBER OM 20.15

Manchester City speelt met kersverse trainer Josep Guardiola een thuismatch tegen het Duitse Borussia Mönchengladbach. Beide clubs zijn geen onbekenden voor elkaar: vorig seizoen troffen de twee ploegen elkaar ook al in de groepsfase en won City zowel in de heen- als in de terugwedstrijd tegen Die Fohlen. Daarnaast is Guardiola ook geen onbekende voor de competitie. Samen met zijn ex-ploeg FC Barcelona won hij twee keer de Champions League én is hij er zeven seizoenen lang in geslaagd zijn ploeg naar de halve finales te brengen.

Het wedstrijdcommentaar is van Dirk Deferme en Marc Degryse. Tom Coninx nodigt voetbalkenners Francky Dury en Gilles De Bilde uit in de studio voor een analyse van de heenwedstrijd. Daarnaast voorziet Q2 ook een samenvatting van de andere wedstrijden van die speeldag.

CLUB-SUPPORTER SVEN ORNELIS ALS ANALIST TIJDENS CLUB BRUGGE - LEICESTER CITY OP WOENSDAG 14 SEPTEMBER OM 20.15

Het is sinds 2005 geleden dat Club Brugge nog eens in de groepsfase van de Champions League staat. Leicester City maakt dan weer zijn debuut in de Champions League.

Björn Engels (Club Brugge): “We kijken hard uit naar het Champions League-debuut van woensdag. Het heeft voor Club Brugge veel te lang geduurd om nog eens aan dat kampioenschap mee te doen.”

In de Jupiler Pro League was Club Brugge vrijdag toe aan zijn derde nederlaag. De teleurstelling was van het gezicht van trainer Preud'homme af te lezen. Hij hoopt overmorgen alvast op een betere prestatie in het Champions League-avontuur tegen Leicester City.

Tom Coninx trekt naar het Jan Breydelstadion en nodigt voor deze gelegenheid Joe-dj én grote Club Brugge-supporter Sven Ornelis uit aan zijn analistentafel. Ook analisten Aad De Mos en Jan Ceulemans zijn er live bij. Jan Dewijngaert krijgt bij deze heenwedstrijd het gezelschap van Vital Borkelmans voor het wedstrijdcommentaar. Daarnaast is er ook een samenvatting van de andere wedstrijden van die speeldag.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over