© Peter Minnebo

Woensdagmiddag stelden Koen en Kris, inclusief de hele live band, hun tiende Nederlandstalige studioalbum voor aan de pers in zaal Eldorado in Humbeek. Koen startte met het aankondigen van de nieuwe videoclip “zij aan zij”, opgenomen in de wijdse landschappen van Fuerteventura. Het was een zeer zware trip voor de groep, veel reizen en weinig slapen maar het resultaat mag er zijn. “Eerst werd even getwijfeld aan het opnemen en belang van clips”, gaat Koen verder, “doch we zien alsmaar jonger publiek vooraan staan en dat is het Tmf publiek dat opgroeit in de clip-cultuur en ons op die manier leert kennen. We lachen er wel eens mee, we zouden hun papa’s kunnen zijn!”

Koen en Kris toverden trots juweeltjes zoals ‘zij aan zij’ en ‘heimwee’ tevoorschijn. Na ‘leve België’ en de happy music in ‘doe het’, een nummer dat over seks gaat, zingt Koen een weerom pakkende song, ‘als er ooit iets fout zou gaan’. In dit nummer zingt Koen in zeer hoge toon(falset), zéér speciaal en uniek. Koen was zelf zeer benieuwd hoe de première van dit nummer zou klinken. Het werd een zeer integer moment. Koen:” Mijn stem verdraagt dit nummer 2 à 3 sportpaleisconcerten, meer niet”.

Met ‘zij aan zij’ legt Clouseau de lat weerom hoog en wordt met de nodige creativiteit gezocht naar nieuwe wegen om ook de doorwinterde fans toch steeds te verbazen. Het album is misschien wel het beste werk sinds ooit. Japser Steverlinck, Ellektra, Jean Blaute en Jos Van Oosterwijck zagen dat het goed was.Het album is vanaf vrijdag 16 oktober verkrijgbaar in de winkel. (PM)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: