Koen en Kris Wauters knopen terug aan bij een mooie traditie: zij maken van december opnieuw Clouseaumaand in het Sportpaleis! Vier jaar na hun Laatste Ronde keren ze terug naar Belgiës grootste evenemententempel, die ze elf jaar lang gedurende vele avonden vulden. De fans noteren nu al vrijdag 12 en zaterdag 13 december met stip in hun agenda en zetten zich klaar om woensdag 12 maart vanaf 14.00 uur hun plaatsen te reserveren.

Na elf succesvolle jaren in het Sportpaleis was het voor Koen en Kris Wauters even genoeg geweest. Ze zegden niet alleen de concerttempel vaarwel, maar zetten ook tijdelijk alle Clouseau- activiteiten stop. Het duurde haast drie jaar voor ze de stilte verbraken, maar ze kwamen terug. En hoe! Op 1 oktober 2013 verscheen hun nieuwe single ‘Vliegtuig’. Het nieuwe album ‘Clouseau’ volgde op 22 november en kwam meteen op 1 binnen in de Ultratop-albumlijst. Vandaag zijn van dit album al meer dan 25.000 exemplaren verkocht. Ook de aankondiging van een uitgebreide tournee vanaf 1 april doorheen Vlaanderen kon rekenen op luid gejuich. Maar die ene vraag bleef op ieders lippen branden: komen de twee broers ook naar het Sportpaleis terug?

Koen en Kris staken nooit onder stoelen of banken hoezeer het bij hen kriebelde om weer op het podium te staan van de grootste en populairste concertzaal van het land. De plaats waar ze met hun vele fans zovele onvergetelijke momenten hebben beleefd. "We zijn zéér blij om straks terug in het Sportpaleis te kunnen optreden! We hebben er lang over kunnen nadenken en de fijne reacties op ons nieuwe album en het enthousiasme van het publiek voor onze toer die begin april start, hebben ons over de streep getrokken. We staan te trappelen om te gaan spelen en zijn vast van plan om de mensen eind dit jaar opnieuw onvergetelijke Sportpaleisavonden te bezorgen”, klinkt het bij de twee broers.

Het succesverhaal van Clouseau in het Sportpaleis begon na enkele verrassingsoptredens op Night of the Proms in 1999. Een jaar later bracht de band twee keer een eigen avondvullend programma met het Promsorkest. Het enthousiasme van pers en publiek over Clouseau & Orkest was zo groot dat een vervolg niet kon uitblijven. In 2001 volgde Clouseau Speciale Editie, dit keer zonder symfonische begeleiding. De jaren daarop ging het crescendo met Speciale Editie II, Clouseau - in ’t midden, Clouseau - vanbinnen, Clouseau - in ’t lang, Clouseau - in ’t dubbel, Clouseau20, Clouseau Crescendo, Clouseau 10x10 en in 2010 De Laatste Ronde. Elke concertreeks kreeg een andere invalshoek, met telkens indrukwekkende podia, catwalks of loopbruggen, bijzondere gasten én... verrassende bewerkingen van de vele grote Clouseauhits. In 2008 en 2009 wuifden Koen en Kris ook nog het jaar uit tijdens een bijzondere eindejaarsparty. De eindejaarsconcerten meegeteld, traden Koen en Kris sinds 2000 maar liefst 116 keer op in het Sportpaleis, voor in totaal 1.727.208 bezoekers.

Tijdens De Laatste Ronde hadden Koen en Kris per concert niet minder dan 14.484 plaatsen te vullen. Voor hun terugkeer naar het Sportpaleis zijn nu, na de grondige verbouwing van de zaal, zomaar eventjes 17.158 plaatsen beschikbaar, rekeninghoudend met de ruimte die opnieuw door catwalks ingenomen zal worden. Een grote uitdaging! Maar de kijkers van Wauters vs. Waes weten dat Koen van geen kleintje vervaard is, laat staan van een megazaal als het Sportpaleis. Hij rekent met Kris op de fans, die de zaal minstens twee keer zullen vullen om zich te warmen aan de vele Clouseauhits tijdens een nieuwe spectaculaire Sportpaleisshow.

CLOUSEAU, in het Sportpaleis op vrijdag 12 en zaterdag 13 december om 20.30 uur. Kaarten vanaf woensdag 12 maart om 14.00 uur: 20, 26, 31, 38 en 45 euro (excl. service- en portokosten en combiticket De Lijn) via Tele Ticket Service 070/345.345 (max. 0,30 euro/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (0,45 euro/min.), www.teleticketservice.com en www.sportpaleis.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Clouseau
Datum: 
vrijdag 12 en zaterdag 13 december om 20.30 uur
Locatie: 
Sportpaleis, Antwerpen

Reservatie:

Meer over