De muziekindustrie mag dan wel steen en been klagen, toch gingen het afgelopen nog heel wat albums vlot over de toonbank. De absolute primus is “Clouseau 20”, het verzamelalbum dat Clouseau uitbracht naar aanleiding van 20 jaar plaatjes maken in 2007. Clouseau versloeg Coldplay en Milk Inc. in de lijst.

“Clouseau 20” werd al in 2007 gelanceerd, maar de meeste exemplaren van het album gingen pas in 2008 over de toonbank. Het is een klein wonder dat de gebroeders Wauters bovenaan staan aangezien ze dit jaar hadden aangekondigd als rustjaar. Op dit moment staan ze in het Sportpaleis met de Crescendo”-concertreeks.

Bij platenfirma EMI zullen ze het graag horen, want ook het tweede bestverkopende album van 2008 komt uit hun rangen, namelijk “Viva la vida” van Coldplay. “Forever” van Milk Inc. ging dan weer het derde meeste over de toonbank het afgelopen jaar. Verder vervolledigen “back to black” van Amy Winehouse “, “Vantage point” van dEUS, “This is the life” van Amy McDonald, “Wit Licht” van Marco Borsato, “Duetten” van Laura Lynn en Frans Bauer, “Rockferry” van Duffy en “Black Ice” van AC/DC de top 10.(DV)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: