De Amerikaanse zanger/gitarist Chris Cornell heeft alle Europese rockfestivals deze zomer afgezegd dus ook Pinkpop. Hij stond op vrijdag geprogrammeerd. De organisatie van Pinkpop gaat nu op zoek naar een vervanger die past in de sfeer van de vrijdag wanneer Metallica de headliner is.

Chris Cornell zit op dit moment met topproducer Timbaland in de studio voor zijn derde solo-album en de opnamen duren langer dan gepland. Op zijn eigen website verontschuldigd Cornell zich bij zijn fans en zegt dat hij in september terug zal komen als het album klaar is. Chris Cornell werd bekend als frontman van Soundgarden en maakte de laatste jaren albums met de band Audioslave. Na het uiteenvallen van Audioslave bracht hij in 2006 onder zijn eigen naam het nummer “You Know My Name” uit, de titelsong van de James Bond film ‘Casino Royale’. Dit nummer bleek de voorbode van Cornells solo album ‘Carry On’, dat een jaar later het levenlicht zag.

Intussen heeft Pinkpop al 85.000 tickets verkocht. Logisch met grote namen als Metallica, Foo Fighters, Rage Against the machine, Couting Crows, Queens of the stone age, Kaiser Chiefs, Editors, The Verve, Incubus en Alanis Morissette.

In totaal zullen ook dit jaar 39 acts op de drie podia staan en is het festivalterrein weer alle dagen volledig geopend. Het hoofdpodium op zuid, het 3FM-podium op noord en een gigantische tent op zuid. In de voorverkoop kost een dagkaart 69 euro exclusief voorverkoopkosten. Dit jaar zijn er voor alle dagen nog volop losse entreekaarten beschikbaar. De 40.000 weekendkaarten zijn geheel uitverkocht. Pinkpop blijft een van de goedkoopste popfestivals in Europa. De indeling van het programma is voorlopig als volgt:

Vrijdag 30 mei: 16.00-23.00 uur
Mainstage: Metallica, Incubus, Flogging Molly
3FM-stage: Alter Bridge, Sat2D
Tent: Porcupine Tree, Jonathan Davis

Zaterdag 31 mei: 13.00-23.00 uur
Mainstage: Foo Fighters, Kaiser Chiefs, Editors, KT Tunstall, Moke
3FM-stage: The Verve, Sterophonics, Novastar en Bad Religion
Tent: Groove Armada, Justice en Voicst

Zondag 1 juni: 12.00-23.00 uur
Mainstage: Rage Against The Machine, Quuens of The Stone Age, Alanis Morisette, Racoon, Gavin Degraw en Fiction Plane
3FM-stage: Couting Crows, Serj Takian, The Hives, Caalera Conspriracy, The Wombats
Tent: Roisin Murphy, Saybia, Kate Nash, Patrick Watson

meer info: www.pinkpop.nl

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: