Sanne Goetschalckx

Culturele Centra en een metal band lijken misschien geen evidente combinatie, maar de komende weken kan je daar wel kennis maken met de unplugged versie van Channel Zero. Na zo’n 25 jaar actief te zijn in de metalscene hadden ze wel zin om eens iets nieuws te proberen. Hiervoor zijn ze teruggekeerd naar de basis en werden verschillende van hun nummers herwerkt naar akoestische versies. Om hun album “Unplugged” te promoten trekken ze nu rond met een gelijknamige tour. Vanavond brengt hen dit naar de Warande in Turnhout.

Tijdens hun Unplugged tour neemt Channel Zero een Belgische support act mee genaamd De Parrot. Deze Luikse band bestaat uit Fabio Pullara en Samuel Ciulla. Het duo brengt akoestische rock waarmee ze in 2008 zelfs een wedstrijd in Nederland wisten te winnen. In 2010 verscheen dan hun eerste album. Deze avond gaven ze het beste van zichzelf met 5 nummers. Hun stemmen klinken zeer mooi samen. Op het einde van hun optreden krijgen ze een welverdiend applaus, maar het is duidelijk dat de zaal wacht op de hoofdact.

Na een korte onderbreking geeft het belletje aan dat het tijd is voor het publiek om zijn stoel op te zoeken. Zodra de deuren van de zaal gesloten zijn, gaat het licht uit en start er een science-fiction film. Dit blijkt een kortfilm te zijn waaraan Franky De Smet – Van Damme zijn stem heeft geleend. Vervolgens verschijnen de muzikanten op het podium. Voor de gelegenheid wordt de band uitgebreid met 4 strijkers en een pianist. De kaarsen gaan aan en meteen wordt er een intieme sfeer gecreeërd. Wanneer de drummer en de gitaristen hun plekje hebben ingenomen wordt het 1e nummer ingezet. En dit is meteen een klepper van formaat, het welgekende “Black Fuel”. Gevolgd door het nummer Ego. Hierna neemt Franky de tijd om het publiek te begroeten.

Na zowat elk nummer wordt er de tijd genomen om contact te maken met het publiek. Buiten de korte babbeltjes met de zaal werden er tussen de nummers door ook onder de bandleden gesprekjes en grapjes gemaakt. Dit in combinatie met de intiemere setting op het podium zorgde er voor dat je je eerder bij een huiskamerconcert waande dan in een concertzaal. Tijdens verschillende nummers komt Franky ook van het podium om door de zaal te wandelen. Hij verrast zelfs iemand door op hun schoot te gaan zitten.

Ter intro van “Suck My Energy” laat de band de hele zaal grunten. Eén van de violistes weet hen zo te verrassen met haar grunt. Een iets moeilijker moment volgt wanneer ze het nummer “Angel” brengen dat wordt opgedragen aan Phil Baheux, de voormalige drummer die in 2013 kwam te overlijden.

De show wordt afgesloten met een ander heel gekend nummer genaamd “Help”. Nadien mag Channel Zero nog een staande ovatie in ontvangst nemen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Channel Zero
Datum: 
13/11/2015
Locatie: 
De Warande
Meer over