Het is één en al commotie in de muziek wereld, terwijl de ene wereldgroep net terug uit pensioen komt houden andere bands het op het hoogtepunt van hun carrière even voor bekeken. Zo verliep het ook voor Fall Out Boy, de woordvoerder van de band kondigde onlangs een pauze voor de band aan met de mededing dat er geen zekerheid bestaat of de band ooit nog wel terug uit de startblokken schiet.

Maar zoals we ook weten is een pauze niet officieel zonder een greatest hits album. En om aan die eis te voldoen komt Fall Out Boy met het nieuwe album “Believers Never Die” op de proppen. De plaat bestaat in totaal uit 18 verschillende tracks, waarvan je de vier laatste tracks “nieuw” kan noemen. De volledige stijl van het album uitleggen lijkt dubbel werk, wie nog nooit op de radio met hits als “This Ain't a Scene, It's an Arms Race” en “Thnks fr th Mmrs” heeft mee geneuried zal met dit album geen prijsbeest in huis halen. Wel kunnen we stellen dat Fall Out Boy er is in geslaagd om al de klassiekers uit hun alternatieve rock repertoire op één verzamelaar te krijgen.

Op naar de nieuwe nummers van “Believers Never Die”. “Nieuw” moet hier wel met een korrel zout genomen worden want deze vier tracks kunnen bij sommige mensen nogal bekend in de oren klinken. Zo werd bijvoorbeeld “Alpha Dog” gebruikt in de promotiecampagne van hun album “Folie à Deux”. In ieder geval passen de nummers aan bij de rest van de songs en trekken ze de meer bekende tracks niet naar beneden.

“Believers Never Die” is voor de fans onder ons een leuk hebbedingetje, en voor de twijfelaars een goede manier om de stap naar de wereld van de gitaren en drums iets makkelijker te maken. Wie niet echt onder de indruk is van dat soort toestanden is er natuurlijk maar één raad en dat is het album links te laten liggen. (SH)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: