The Rolling Stones houden nooit op te bestaan. Datzelfde geldt voor Remco Campert, Jan Mulder en Bart Chabot. In '89 gingen zij voor het eerst het theater in. Nu, na een kort intermezzo, zijn ze terug met een nieuw programma. Voorleesavonden als weleer, maar met een theatralere aanpak, die het trio te danken heeft aan de inbreng van cabaretier Freek de Jonghe. Campert leest voor met diamantschittering, Chabot is the usual weergaloze spraakwaterval en Mulder heeft dan weer een eigenzinnige, vaak sarcastische, maar bijzonder geestige mening over onder andere, jazeker voetbal. Wat Tot Zoens bijzonder maakt, is dat het programma heel erg om te lachen is, maar het is nergens cabaret. Er wordt niet voor de vette lach of voor de snelle dijenkletser gegaan; er is altijd ironie en een knipoog.

Bart Chabot is dichter, schrijver en podiumdier. Wie aan Chabot denkt, denkt aan beweging. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding, die zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën. Chabot was ook een goede vriend en bewonderaar van Herman Brood en publiceerde de Brood biografieën. Hij debuteerde in het theater met Campert en Mulder; in '98 begon hij een theatertournee met Herman Brood en Jules Deelder en nog later toerde hij met Martin Bril en Ronald Giphart.

Midden jaren zestig haalde Anderlecht de Nederlandse midvoor Jan Mulder binnen. In geen tijd werd Mulder de lieveling van het Brusselse publiek. Na zijn voetbalcarrière begon hij een tweede leven leven als columnist (HUMO, De Volkskrant,..), (voetbal)analist en commentator. De eigenwijze Mulder is ondertussen ook een graag geziene gast in praatprogramma's als De Wereld Draait Door.
De ondertussen tachtigjarige Remco Campert is dichter en schrijver van verhalen, romans en kinderboeken. Jarenlang schreef hij samen met Mulder een gezamenlijke column op de voorpagina van De Volkskrant - CaMu - waaraan zij om beurten een bijdrage leveren.

Campert, Mulder & Chabot
Woensdag 10 februari - 20u15
Arenbergschouwburg, Antwerpen

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: