Zeeuwse zanger en verteller broeder Dieleman brengt vandaag nieuwe single ‘De Eerste Knecht’ uit. ‘De Eerste Knecht’ is de eerste single na de release van de tweede split 7” samen met Bonnie Prince Billy uit 2021. Het nummer is onderdeel van een tweeluik, waarvan deel twee later dit jaar zal uitkomen. ‘De Eerste Knecht’ is nu overal online te beluisteren.

Broeder Dieleman kondigt met de single ook nieuwe bandshows aan voor dit najaar:

  • 01-10 Rotown, Rotterdam
  • 05-10 Paradiso, Amsterdam
  • 07-10 TivoliVredenburg, Utrecht

Zijn laatste album ‘De Liefde is de Eerste Wet’ vertegenwoordigt de tekst die de rondtrekkende kunstenaar Jan de Prentenknipper in de 19e eeuw regelmatig als slogan uitsneed op zijn prachtige gekleurde prenten, die nu nog steeds vele kamers sieren in Zeeland.
Twee jaar na de release van dat album verschijnt vandaag nieuwe single ‘De Eerste Knecht’. Het nummer vindt zijn oorsprong in de opnames voor ‘De Liefde is de Eerste Wet’ en in een verhaal van Leo Bootsgezel "als de lente komt" uit 1923. Dieleman legt uit: “De eerste knecht was na de boer het hoogste in de rangorde op een boerenhof. Hij sliep in de schuur en was verantwoordelijk voor de paarden en de baas over de rest van de knechten. Het lied is onderdeel van een tweeluik en vormt samen een muzikale ansichtkaart over het leven op een boerderij in West Zeeuws Vlaanderen, begin 20ste eeuw.

Samen met Pim van de Werken op piano, Leo Fabriek op drums, Janine van Osta op zang, Peter Slager (BLØF) op bas, Myrthe van de Weetering op viool en Frans Grapperhaus op cello is dit een mooi eerste teken van meer dat nog komen gaat.

‘De Eerste Knecht’ is nu te beluisteren op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer, Tidal en Bandcamp. Tickets voor de shows zijn verkrijgbaar via www.snowstar.nl/shows

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over