Peter Minnebo

Zaterdag 13 juli gaat in het park van Brasschaat de zesde editie door van Klassiek in het Park. Een evenement om naar uit te kijken met elk jaar een verrassend vernieuwende affiche. Bizet staat anno 2019 centraal als hoofdfiguur met zijn opera Carmen, in het prachtig bijpassend natuurkader van het park van Brasschaat.

Bizet stierf reeds op 36-jarige leeftijd en had aldus geen uitgebreid oeuvre. Zijn opera Carmen was niet meteen een grote hit en pas na zijn dood zal het werk uitgroeien tot één der toppers in de wereldgeschiedenis. Carmen maakt indruk met geniale muziek en het sterke verhaal met een dramatische tint.

Artistiek directeur Robert Groslot koos ervoor om de mooiste stukken uit de opera naar voor te brengen en de moeilijkere passages in een verhaal te gieten. Carl Huybrechts zal de aanwezigen weer weten te boeien met zijn gekende interesse opwekkende vertelstijl. Het wordt weer genieten van aria’s die vertolkt zullen worden door laureaten van de prestigieuze Koningin Elizabeth wedstrijd. Een sopraan (Charlotte Wajnberg ), een mezzo -sopraan (Héloise Mas ), een bariton (Werner Van Mechelen ) en een tenor ( Stefaan Cifolelli ) krijgen de vocale ondersteuning van het koor Fine Fleur”.

Het verhaal van Carmen speelt zich af in het Sevilla van de negentiende eeuw. Een verhaal van liefde , afgunst , passie en woede dat met de dood zal eindigen. Maar het doek valt nog niet na het tweede deel van Carmen. Het wordt stilaan een gewoonte in het park om af te sluiten met een groots walsbal. De stoelen worden aan de kant geschoven, waarna The Groslot Orchestra zich volledig zal laten gaan met klassieke walsen en tango’s. Wederom zal er geflirt worden met het wereldrecord én de weergoden.

Klassiek in het park, een ideale time-out om tot rust te komen en puur te genieten.

13 juli sluit zeer dicht aan bij 11 juli, daarom zal de organisatie het podium gebruiken dat de gemeente op de Vlaamse Nationale Feestdag nodig heeft voor de events. Vanaf 2020 denken de organisatoren aan een herschikking van de datum met een week vroeger of een week later dan 11 juli.

Indien de ticketverkoop enorm de hoogte in gaat is er sprake van een herhaling op zondag 14 juli. Toegangsprijzen weer in vier prijscategorieën, met wandeltickets of gereserveerde seats. Ticketverkoop is reeds begonnen via: www.klassiekinhetpark.be of 070 345 345 Ook tijdens de openingsuren in de Brasschaatse BIB.

Nog een weetje, Carla Pantens, de nieuwe schepen van cultuur van Brasschaat, vertegenwoordigde de gemeente op het persmoment en is ook een begenadigde sopraan.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Locatie: 
Kasteel van Brasschaat

Reservatie:

070 345 345
Meer over