Boomtown is een festival dat zichzelf elk jaar blijft heruitvinden, en dat is dit jaar niet anders. Naast het gebruik van de Opera (voor twee concerten van Gabriel Rios), de organisatie van Humo's Popquiz, en de installatie van de ecologische BoomBar, zet Boomtown nog iets nieuws op poten. Vanaf dit jaar vind je namelijk meerdere eetstanden op het festival.

Elke dag kun je er terecht (di/za vanaf 14u, wo/do/vr om 17u) om vanalles te eten bij de standen en food trucks. Naast de intussen al legendarische Boomtown-burger, zijn de volgende standen aanwezig:

Daarnaast tekent ook de beruchte wijn/cava-bar weer present!

"We denken elk jaar na over hoe we onze middelen optimaal kunnen benutten", stelt organisator Jeroen Vereecke." We hebben een supergezellig festivalterrein, dus we kunnen mensen daar zowel vanaf de middag gebruiken van laten maken. Daarom opent het festival nu vroeger dan vorige jaren, en is het aanbod aan eten grondig uitgebreid. Daarnaast is er dit jaar meer dan ooit ruimte om gewoon wat rond te hangen op het terrein, op één van onze terrassen te zitten en gezellig een pintje te drinken."

BoomBar: Het Zesde Metaal trekt mee aan de kar

Boomtown werkt aan de Boombar, een duurzaam toogsysteem met alles erop en eraan, volledig ecologisch, en nog eens mooi om naar te kijken ook. Voor de bouw van het prototype krijgt het festival steun van een aantal bedrijven (o.a. Eneco en Farys) en onderwijsinstellingen (KU Leuven en HoGent), maar de laatste 5000 euro wordt via crowdfunding opgehaald. Wie weet volgt ze dan het voorbeeld van de bekers, en zorgt ze mee voor de verduurzaming van meer festivals in het land of zelfs daarbuiten. Mensen die hun steentje bijdragen, krijgen er vanalles (VIP-tickets, drankbons..) voor in de plaats!

Wie de BoomBar nu steunt kan ineens zelfs een huiskamerconcert van Het Zesde Metaal winnen!

Voor meer info over de BoomBar: www.Boombar.be

Naast de BoomBar werkt Boomtown uiteraard ook op andere vlakken verder aan de verduurzaming van het festival. En net zoals vorig jaar is er op vrijdag 24 juli een studiedag rond duurzame festivals en evenementen. Stijn Meuris komt er spreken over zijn engagement als muzikant voor de Klimaatzaak, en er zijn verschillende sessies rond o.a. duurzame partnerships en het gebruik van kraanwater als drinkwater op festivals.

Meer info over het duurzaamheidsbeleid op www.boomtowngoesgreen.be. Het volledige programma van de studiedag hier.

Humo's Popquiz goes Outdoor op Boomtown

Op de komende editie van Boomtown, slaan het festival en Humo de handen in elkaar voor een groots opzet: een grootse outdoor muziekquiz! Meer zelfs, naar alle waarschijnlijk is het zelfs de grootste openluchtmuziekquiz ooit. Zo'n middag krijgt als vanzelf het aura van een zomerfestival, met veel muziek, frisse pintjes en geplastificeerde antwoordformulieren.

Concreet: op 21 juli, terwijl overal elders in het land de Brabançonne over straten en pleinen schalt, zullen op de Kouter in Gent - het festivalterrein van Boomtown - honderd ploegen van telkens vier leden het tegen elkaar opnemen in Humo’s Pop Quiz goes outdoor@Boomtown. De vragen worden opgesteld door de eminente (bel)popkenner Jan Delvaux en vanaf 13 uur stipt voorgelezen door StuBru-presentatrice Sofie Engelen.

Inschrijven kan hier!

Abonnementen uitverkocht

De abonnementen voor Boomtown zijn intussen uitverkocht. Er zijn wel nog dagtickets, en losse tickets per concert te koop. Het tweede concert van Gabriel Rios in de opera zal meer dan waarschijnlijk ook uitverkopen, dus gegadigden wachten best niet meer al te lang. Ook voor Lambchop, Sun Kil Moon, en Andy Stott zijn de tickets heel gegeerd.

Tickets via www.boomtownfestival.be

Meewerken?

Een festival als Boomtown staat of valt met de medewerking van een hele hoop vrijwilligers: enthousiaste mensen die er hun brede of minder brede schouders onder zetten, en elk jaar opnieuw de beste editie ooit nastreven. Naast een onvergetelijke ervaring, fijne collega’s en goede muziek, bieden we je ook spijs, drank, en een onkostenvergoeding. Wie zin heeft om mee te werken aan opbouw of afbraak van het festival, deel wil uitmaken van de barploeg, sfeerbeheer, catering, of ons promoteam, kan zich hier aanmelden!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Boomtown
Datum: 
21 - 25 juli 2015
Locatie: 
Kouter, Gent

Reservatie:

Meer over