Hij is één van de meest gerespecteerde Britse artiesten van zijn generatie. DJ, componist en rasmuzikant Simon Green, alias Bonobo, neemt zijn plek onder de spotlights weer in met de nakende release van een nieuw album, en een langverwacht concert in de AB, op dinsdag 7 maart.

Sinds “Terrapin”, zijn in 1999 uit het niets verschenen eerste track, doormaakte de carrière van Simon Green een geduldige en doordachte metamorfose. Bonobo krijgt het underground-wereldje op zijn hand, en eist in 2001 de aandacht van experts en labels op met zijn instrumentale debuutplaat, het zelf geproduceerde ‘Animal Magic’. Hij tekent vervolgens bij het beroemde Ninja Tune en brengt twee jaar later ‘Dial ‘M’ For Monkey’ uit. Het is opnieuw een instrumentale plaat, met rustige trip-hop. Muziek die zijn interesse in het DJ’en – tussen dancefloor en drum & bass – perfect weerspiegelt. Met ‘Days To Come’ (2006) boort hij een nieuw aspect van zijn persoonlijkheid aan door er stemgeluiden aan toe te voegen. Een schot in de roos! De muzikale weelde op dit album versterkt zijn internationale reputatie eens te meer. Zijn steeds groeiende geloofwaardigheid gecombineerd met uitzinnige podiumprestaties maken van Bonobo een vaste waarde, een graag gezien artiest en de parel aan de kroon van Ninja Tune. In 2010 werkt hij samen met zangeres Andreya Triana op ‘Black Sands’. Opnieuw weet hij zijn eigen stijl compleet heruit te vinden; deze keer leunt hij aan bij elektro. In 2012 krijgen we nog “The North Borders” met de fascinerende single “Cirrus”.

Vandaag kondigt Bonobo de release van zijn zesde Iangspeler “Migration” aan voor januari 2017. Zijn platen staan stuk voor stuk bol van emoties, melancholie en vakmanschap, maar het nieuwe album wordt misschien wel zijn meest ambitieuze worp tot dusver. Een langverwachte plaat, waarmee hij zich naar de hoogste regionen van de elektronische muziekwereld katapulteert. Bonobo kondigt ons ook zijn grote podiumterugkeer aan. Op 7 maart staat hij op de planken van de Ancienne Belgique. De ticketverkoop start op vrijdag 11 november om 11u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Bonobo
Datum: 
Dinsdag 7 maart 2016
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over