Bonobo met volledige liveband naar 013

Van zolderkamerproducer naar wereldwijd gerenommeerde artiest. Sinds de release van zijn derde album ‘Days to Come’ (2006) verovert de Britse beatkunstenaar Bonobo met volledige liveband de wereld. Hij trok door zijn bekendheid van studioproducties no-time festivalweides- en tenten vol en verkocht ook in het clubcircuit de ene na de andere zaal uit. Na de release van de vijfde full length ‘The North Borders’ (2013) trekt Bonobo weer langs de zalen en staat op dinsdag 11 maart in 013. Tickets kosten € 22 (excl servicekosten) en gaan donderdag 5 december om 10:00 in de voorverkoop.

Ten tijde van de lounge hype begin deze eeuw debuteerde Simon Green aka Bonobo met het fenomenale ‘Animal Magic’ album. Haaks op de hoeveelheid ‘liftmuziek’ die de markt overspoelde op dat moment kwam Bonobo met warme en toch complexe downtempo muziek op de proppen, met een knipoog naar de trip-hop uit de jaren ’90. Maar ook na voorgenoemde hype hield Bonobo zich staande, waarbij de 150.000 verkochte exemplaren van ‘Black Sands’ (2010) als absoluut hoogtepunt uit zijn carrière gezien kunnen worden.

Op een aantal dj-sets na weerhield hij zijn muziek in eerste instantie uit het live-circuit, maar in 2006 debuteerde  hij met volledige liveband ten tijde van het ‘Days to Come’ album. Hier kiest Simon Green zelf voor de rol als bandleider en basgitarist en hij heeft hierbij een groep multi-instrumentalisten van ongekende klasse om zich heen verzameld. Vanuit zitzak-setting naar een volwaardige live-setting markeerde zijn muziek ook een kleine stijlverandering. Anno 2013 worden de downtempo nummers regelmatig afgewisseld met kalme, hypnotiserende en sfeervolle housebeats. Ook de overwegend instrumentale nummers (of met gesamplede vocalen) krijgen afwisseling door samenwerkingen met gastvocalisten. Een constante balans tussen diversiteit en complexiteit, waarbij de nummers bij iedere optreden meer tot leven komen.

In Nederland verkocht hij afgelopen jaren iedere tour zalen uit en met het nieuwe meesterwerk ‘The North Borders’ onder de arm is het hoog tijd om ook Tilburg te veroveren.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Bonobo
Datum: 
11 maart 2014
Locatie: 
013, Veemarktstraat 44, Tilburg

Reservatie:

Meer over