"C'est quoi ça, une grande pomme jamais dormir?"

Terwijl Nathalie, Peter-Jan en Luc - die vandaag al moet kiezen - eerst nog moeten ontdekken wie hun favoriete reisgezel is, maakt het dolverliefde stel Kelly en Antoine zich op voor hun eerste trip samen. Om Kelly -die nog niet veel gereisd en gevlogen heeft- haar zenuwen wat te bedaren, geeft Dina via sms een tip over de reisbestemming. Die luidt: “Jullie gaan naar een grote appel die nooit slaapt.” “C’est quoi ça, une grand pomme, jamais dormir?”, klinkt het al snel bij de Leestse boerin. Ook haar Waalse vriend Antoine lijkt het niet te begrijpen. Bij aankomst in New York is hen één ding duidelijk. “’t Is hier wel helemaal anders dan thuis.” En in the Big Apple wordt uiteraard Engels gepraat. En laat dan nu niet echt een cadeau zijn voor het koppel dat een mixtaaltje van Frans en Nederlands spreekt.

Ondertussen heeft Luc zijn vrienden en buren uitgenodigd op een eet- en dansfestijn. Hij houdt nauwlettend in de gaten hoe zijn dames zich in dat gezelschap gedragen. Want Luc is een heel sociaal mens en hij wil liefst dat zijn partner dat ook is. Nog voor hij straks kiest wie met hem mee op reis mag, neemt iedereen op de boerderij in Roksem al uitgebreid afscheid van mekaar. Pépé is bang omdat zijn zoon Luc voor het eerst in een vliegtuig zal stappen. Ze drogen elkaars tranen en Luc stelt zijn vader voor een testament voor hem te schrijven…

Peter-Jan is een denker en beredeneert zijn nakende keuze meer. Om dat te kunnen doen, voert hij lange gesprekken. Met Sylvia en Ellen, maar ook met zijn mama Liesbeth. Bij Peter-Jan zijn er nog niet echt vlinders, maar de twee jongedames voelen die wel fladderen. Maar zij durven ze dan weer niet goed uitspreken omdat hun boer niet in zijn kaarten laat kijken. Ingewikkeld soms, het spel van de liefde….

Nathalie krijgt wel meer en meer gevoelens voor één van haar jongens. Maar openlijk toont ze die niet. Ze wacht op een eerste stap van hem. Hij wil die misschien wel zetten, maar wil toch eerst aan zijn moeder vragen of zij Nathalie ook ziet zitten. En dat kan, want de boerin heeft de familie van haar jongemannen uitgenodigd voor een fijne kennismaking op de boerderij. Papa Luc is in zijn nopjes met het bezoek van de schoonfamilies, die in grote getale opgedaagd zijn. Hij demonstreert hoe kundig en kruidig hij kip aan ’t spit en ribbetjes braadt, en daarbij mogen Geoffrey en Mathijs gerust een handje helpen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over