De tweede dag van de Boekenbeurs 2019 stond in het teken van leerkrachten, kinderen en – uiteraard – de mooie letteren.

De tweede Boekenbeursdag deed de beursvloer aardig vollopen met boekenliefhebbers, leerkrachten en kinderen. Maar liefst 258 K3-fans verzamelden bij Klaasje, Marthe en Hanne voor een uitgebreide foto- en signeersessie. De blije (jeugdige) gezichten zorgden voor een mooie sfeer in hal 4.

Ook Tony Ross was ontzettend populair: met 50 kinderen was het Atelier helemaal volgelopen voor een masterclass tekenen. De lelijkste, stomste, meest verduivelde ettertjes werden bij elkaar getekend door een jong maar zeer enthousiast publiek.

Ilja Leonard Pfeijffer wist dan weer 83 mensen te bekoren in de Boek-O-Drôme. Daarna nam hij uitgebreid de tijd om fans en liefhebbers te trakteren op een aangenaam gesprek en een handtekening. Het werd een inkijk in de wereld van Ilja, met ook hier vele tevreden bezoekers.

De eerste van twee leerkrachtendagen wist, ten slotte, ruim 750 leerkrachten te verzamelen, verspreid over 27 podiumactiviteiten over de hele beurs. Een resultaat waar de Boekenbeurs erg trots op is. “Boeken zijn een belangrijk instrument voor leerkrachten om de lezer van morgen te bereiken,” zegt Vé Bobelyn, Verantwoordelijke van de Boekenbeurs. “We zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen met de vele interessante items die we ook morgen nog organiseren.”

Donderdag 31 oktober

Morgen, donderdag 31 oktober, is het de tweede en laatste leerkrachtendag. Op alle podia vinden maar liefst 31 evenementen plaats, gericht op leraren van het secundair onderwijs. Het is bovendien de eerste nocturne van de Boekenbeurs 2019, met als thema Feelgood Thursday: iedereen is welkom tot 22u! Onder meer Ish Ait Hamou en Sandra Bekkari geven lezingen in de Boek-O-Drôme, Sigrid Schellen stelt haar boek Hoerenchance voor en Yentl Keuppens en Charlotte Van Looy signeren hun veelbesproken boeken.

Op donderdag vertrekken ook de eerste audiotours: Joke Van Leeuwen (11u) en Selma Franssen (15u) gidsen 20 bezoekers doorheen de beurs, langs hun favoriete boeken, ze verhalen mooie anekdotes en vertellen iets over hun persoonlijke Boekenbeurservaringen. Verzamelen geblazen aan de infobalie in inkomhal 2!

In de Letterenloft verzorgt het Stripmuseum de hele dag stripgerelateerde events. Van ’30 jaar stripcultuur voor dummies’ tot ‘de toekomst van de Nederlandstalige strip’: liefhebbers kunnen hun striphart ophalen. Voor wie dat niet genoeg is, kunnen ze om 12u30 hun kennis bewijzen in de enige echte Stripquiz.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over