Vanmiddag is het boek 'Een leven als Miss België' officieel voorgesteld in het Brusselse Crowne Plaza Hotel. Onder massale mediabelangstelling mocht gastvrouw en gewezen Miss België Veronique De Kock de verzamelde pers begroeten. Na haar introductie nam organisatrice Darline Devos het woord. Een stralende Miss België Annelien Coorevits kreeg uit handen van Darline Devos het eerste exemplaar van het boek 'Een leven als Miss België'. Onder de aanwezigen in de zaal zaten Sandra Joine, Ilse De Meulemeester, Joke Van De Velde en huidig Miss Annelien Coorevits. Na het officiële gedeelte trakteerde Annelien Coorevits de pers en gasten op crèpes suzettes. Ook staatsman Herman De Croo kwam langs en liet het zich allemaal welgevallen. Op het buffet - na afloop van de presentatie - werd er gezellig nagekaart over het boek 'Een leven als Miss België', onthaald met toffe reacties.

Boekpresentatie: “Een leven als Miss België”
Het boek ‘Een leven als Miss België’ beslaat 160 pagina’s en is uitgebracht zowel in het Nederlands als in het Frans. Jaarlijks dromen duizenden jonge Belgische meisjes van het felbegeerde kroontje van ‘Miss België’. In het boek ‘Een leven als Miss België’ staat beschreven welke weg je moet volgen om deel te nemen aan deze prestigieuze verkiezing. Aan de hand van een tijdlijn, krijg je een idee van de evolutie die deze grote verkiezing al heeft doorgemaakt.

We starten in 1929, het jaar waarin de verkiezing van de mooiste vrouw van België officieel de titel van ‘Miss België’ heeft gekregen, tot op de dag van vandaag. Huidig Miss België organisatrice Darline Devos komt ook zelf aan bod in het boek ‘Een leven als Miss België’. Het verhaal van de apotheker, die zich ontpopt tot de organisatrice van Miss België.

Miss België en haar missen
Veel aandacht in het boek ‘Een leven als Miss België’ gaat er uit naar het thema ‘Het verhaal van Miss België’. In dit hoofdstuk krijg je openhartige gesprekken en getuigenissen van vroegere Miss België’s. In totaal zijn er 15 Miss België’s die terugblikken op de tijd dat zij het kroontje droegen. Wat heeft de titel van Miss België voor hen teweeg gebracht?

Hoe kijken ze terug op dat jaar als Miss België en hoe is hun carrière nadien geëvolueerd. Dominique Van Eeckhoudt (Miss België 1981), Ann Van den Broeck (1985), Goedele Liekens (1986), Katia Alens (1990), Anke Van Dermeersch (1991) Sandra Joine (1992), Ilse De Meulemeester (1994), Veronique De Kock (1995), Laurence Borremans (1996), Sandrine Corman (1997), Brigitta Callens (1999), Joke Van de Velde (2000), Julie Taton (2003), Tatiana Silva (2005) en Virginie Claes (2006) komen uitvoerig aan bod in het boek ‘Een leven als Miss België’. Opvallend, de 15 getuigenissen in het boek maken duidelijk dat Miss België altijd op haar pootjes terecht komt. Vele missen weten hun ervaring te verzilveren en vinden erna ook werk in de media of daar buiten. In het boek ‘Een leven als Miss België’ staan er ook twee verhalen van meisjes die net naast het kroontje hebben gegrepen maar die toch een leuke carrière kregen dankzij hun deelname aan de verkiezing van Miss België.

Het dagboek van Annelien Coorevits
Speciaal voor het boek ‘Een leven als Miss België’ geeft de huidige Miss Annelien Coorevits haar agenda prijs. In het onderwerp ‘het dagboek’ krijg je een bijna dagelijks overzicht van de drukke agenda die Annelien Coorevits afwerkt. We lezen met haar mee vanaf de dag dat Annelien Coorevits haar kroontje krijgt tot op 17 augustus, de dag dat we afscheid nemen van haar dagboek. Annelien Coorevits vertelt openhartig, je beleeft als lezer de meest memorabele momenten uit haar loopbaan als Miss België. De vlotte schrijfstijl en het fijne taalgebruik maken dat het een plezier is voor de lezer. Annelien blikt terug op de dag van haar verkiezing als ‘Miss België’. We lezen haar ervaringen wanneer ze gaat koken met Herr Seele. We gaan met Annelien Coorevits racen op Zolder, brengen een bezoek aan de school van haar broer en gaan naar Miss Universe. Ook alle reizen die zij maakte komen uitgebreid aan bod net zoals nog heel wat andere items en toppics.

In het ‘dagboek’ van Annelien Coorevits lezen we ook haar nabije toekomstplannen. Zo zal ze zetelen in een aantal provinciale verkiezingen en vertrekt ze naar Egypte om de nieuwe lichting van finalisten een hart onder de riem te steken. Dankzij haar persoonlijke act tijdens de finale van Miss België vorig jaar – Annelien heeft toen indruk gemaakt door geflambeerde pannenkoeken te bakken – zal ze weldra een kookprogramma gaan presenteren op de regionale televisie.

We geven nog even mee dat je in het boek ‘Een leven als Miss België’ ook nog beautytips krijgt voor Annelien Coorevits.

‘Een leven als miss België’ is geen fotoboek
Laten we maar meteen een groot cliché uit de wereld helpen en schrijven dat ‘Een leven als Miss België’ geen fotoboek is geworden. Er staan natuurlijk prachtige illustratiefoto’s in maar toch is dit boek een volwaardig verhaal geworden. Naast de informatie over Miss België, aangeleverd en verteld door huidig Miss België organisatrice Darline Devos, is het boek een volledig naslagwerk geworden met een overzicht van de geschiedenis van het instituut Miss België. Het ‘dagboek’ van Annelien Coorevits en haar beautytips kruiden dit boek ‘Een leven als Miss België’ tot een uniek leesdocument waar jong en oud plezier zullen aan beleven.

Annelien Coorevits signeert op de Antwerpse Boekenbeurs.
Op zondag 4 november 2007 en op zondag 11 november 2007 telkens om 16u00 komt Miss België ‘Annelien Coorevits’ het boek ‘Een leven als Miss België’ signeren op de Antwerpse Boekenbeurs.

Praktische informatie
Het boek ‘Een leven als Miss België’ is uitgegeven door ARS Boek Publishing in samenwerking met het nationaal comité Miss België en VT4. Het boek bestaat uit 160 pagina’s, kost € 21,95. Vanaf 2 oktober 2007 ligt de Vlaamse versie in de winkels, vanaf 21 oktober 2007 ligt de Franstalige versie er.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: