Amper een jaar na hun eerste EP Junkyard kondigt BLUAI hun debuutalbum aan voor het voorjaar van 2024, op het Belgische indielabel Unday Records. Hun muziek zweeft tussen fluwelen indiepop, indiefolk en edgy 90s gitaren, gedrenkt in de hoopvolle melancholie van gebroken harten, road trips, break-ups en casual crushes.

Ceiling Stars is de laatste song die de band onthult in de aanloop naar hun debuutalbum, dat op 1 maart uitkomt. De blauwdruk voor de meeslepende ballad ontstond afgelopen winter tijdens een schrijfsessie in een huisje aan de kust. ‘Het nummer gaat over hoe iemand van wie je houdt het beste in je naar boven kan halen, dingen die je zelf niet eens zag. Iemand die je elke ochtend uit bed haalt, ook als het leven even tegenzit…’ aldus zangeres Catherine Smet.

Met een gloednieuwe livebezetting, heel wat kilometers op de teller en begeleiding van producer Willem Ardui (blackwave.) zet het trio haar veroveringstocht verder na het scoren van een hattrick in 2022. In dat jaar wonnen ze zowel Humo's Rock Rally, Sound Track én De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, de drie grootste muziekwedstrijden van België. Sindsdien gaat het hard voor BLUAI. Toch neemt de band onderweg naar hun debuut ook de tijd om een eigen identiteit te ontwikkelen, op het podium, tekstueel en in hun songwriting.

BLUAI begon als het intieme slaapkamerproject van Catherine Smet (zang, gitaar) maar groeide snel uit tot een volwaardige band. Ondanks hun verschillende achtergronden en stijlen was er meteen een klik, op en naast het podium. De drie razen door het Belgische muzieklandschap terwijl ze elkaar blijven uitdagen om te experimenteren, en ze hopen meisjes te inspireren om hun plek te vinden in de muziekwereld.

Luister HIER

LIVE
  • 29/3, AB, Brussel
  • 2/5, Het Depot, Leuven
  • 8/5, De Roma, Antwerpen
  • 7/7, Rock Werchter

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over