Not The One is de derde single uit het betoverende debuutalbum van BLUAI, de eerste sinds de plaat dropte op 1 maart. De opvolger van ‘My Kinda Woman’ is een warmboedige en melancholische indie-folk song die zich in je systeem nestelt voor je er erg in hebt. Je hebt zo van die liedjes die je vanzelf begint te zingen als je nog maar de titel leest… wel, dit is er één van. Terwijl Not the One op het eerste gezicht misschien wel lijkt op een typisch liefdeslied, duikt het eigenlijk in de wereld van vriendschap. De song beschrijft hoe vriendschappen ook niet immuun zijn voor hoge verwachtingen en andere complexiteiten. Volgens zangeres en songwriter Cath Smet ontstond het nummer tijdens een relaxte jamsessie, de woorden kwamen moeiteloos.

Op debuutalbum Save It For Later trekt BLUAI op roadtrip langs de sonorische gebieden die Big Thief, Pinegrove, Haim en Alabama Shakes bevolken. Nadat ze met Humo’s Rock Rally, De Nieuwe Lichting en Sound Track drie toonaangevende Belgische muziekprijzen won, verruimt het drietal haar horizonten.

Save It For Later is een plaat als een polaroid. De Belgische songwriter Catherine Smet legt de herinneringen aan haar jeugd vast in songteksten die een parfum van americana, countrypop en indiefolk dragen. De band bundelde voor Save It For Later de krachten met producer Willem Ardui (blackwave.). Het instrumentarium werd uitgebreid met banjo en lapsteel. Engineer Tobie Speleman kreeg ‘Nashville tuning’ als briefing. BLUAI verlegt zo de focus van indierock naar americana en breekt het referentiekader van de band open. Hun debuut werd in haar eerste weken onthaald met lovende reviews, uitverkochte release shows en meer dan een half miljoen streams.

LIVE
  • 29/3, AB, Brussel
  • 2/5, Het Depot, Leuven
  • 8/5, De Roma, Antwerpen
  • 7/7, Rock Werchter

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over