Leading ‘live’ lady van Netsky debuteert met EP op N.E.W.S./541 Records

Sinds haar vocale bijdrage aan ‘Puppy/We Can Only Live Today’ van Boris ‘Netsky’ Daenen trekt de Blankenbergse Billie Bentein als leading ‘live’ lady van diezelfde Daenen de wijde wereld rond. Maar sinds haar frisse & catchy debuutsingle ‘Give Me The Knife en de erg geslaagde opvolger ‘Caught By The Tide’ die zowat alle radiostations te lande in lichterlaaie zette, kennen we haar vooral als Billie.

Studio Brussel zendt live uit vanop Tomorrowland, dj’s maken het mooie weer in Pukkelpop, garagerockers doen het met hiphoppers, robots hebben soul, jazz en dance zijn intussen oude bekenden en niemand haalt zijn neus nog op voor een synthesizer. Het gaat er bijzonder broederlijk en zusterlijk aan toe op het wereldpodium dezer dagen. Popmuziek was zelden zo veelkleurig en meerstemmig.

Bij Billie komen ook heel wat werelden samen. Haar debuut EP ‘Talking Loud’ telt zes nummers en een veelvoud aan sferen. De koppeling van haar poppy stemgeluid met de edgy sound van producer Bert Libeert (Goose) was een gewaagde maar gouden zet. Het resultaat is tegelijk toegankelijk en uitdagend, intiem en uplifting. Popmuziek als clair-obscur, met kwikzilveren vocals die oplichten tussen robuuste, donkerglanzende electrobeats.

Billie had al veel ervaring als sidekick en gastzangeres. Nu is het moment aangebroken om frontstage te komen. In ‘Hideaway’ heeft ze het er nog over dat ze zich soms onzeker, naakt voelt, wat natuurlijk net getuigt van zelfvertrouwen om zoiets persoonlijks in een song te gieten. Zij is het die beslist om zich bloot te geven, die microfoon vast te nemen, de dans te leiden.

‘Give Me The Knife’, de single was niet weg te branden van de radio (StuBru, MNM én Qmusic) vorig jaar, ‘Irreversible’, titeltrack ‘Talking Loud’: Billie heeft het heft stevig in handen en ze is niet van plan dat snel weer af te geven. Goed voor haar, goed voor ons.

De release van EP gaat gepaard met de gelijknamige single Talking Loud, die intussen ook al op de radio te horen is en waarvan vandaag de video van in première gaat. De video is van de hand van Mickael Karkousse (eveneens van Goose) en wordt door de regisseur zelve omschreven wordt als 'een soort visuele abstractie van een Billie-concert, die ook de nadruk legt op de band die haar ondersteunt'. 'De clip', vervolgt Karkousse, 'maakt deel uit van een groter geheel. Hij trekt je mee in Billie's eigen wereld, haar habitat.'

Op 7 mei stelt Billie haar debuut EP live voor in de Ancienne Belgique.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over