Belpop Bonanza, dat is de wereld van Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing). Twee muziekfreaks die al jaren dé terreinexperten zijn op het vlak van Belgische popmuziek. Ze beginnen aan hun drukste seizoen ooit met theatershows in 2 verschillende formats: de Belpop Bonanza City Specials én de Belpop Bonanza Tura Special.

City Specials
Jan en Jimmy waren voor maart 2020 net goed op dreef geraakt met hun Belpop Bonanza City Specials. Stuk voor stuk voorstellingen specifiek over de muzikale geschiedenis van een welbepaalde gemeente, stad of streek. Met telkens fijne extra’s zoals quizzen, live sessies en artist talks. Maatwerk dus.

Een gigantische uitdaging en een berg werk, maar elke belichte locatie heeft gegarandeerd een schat aan verhalen. Popmuziek is namelijk het nieuwe erfgoed. Overal wordt de eigen muzikale geschiedenis druk gedocumenteerd. Een aantal van die City Specials leiden tot een boek. De jongste releases handelen over de Kempen ('Van Bobbejaan Schoepen tot Van Echelpoel') en de Westhoek ('Van Geike Arnaert tot de Vort’n Vis').

Tura Special
Will Tura is 80 geworden (in 2020). Jan en Jimmy eren de keizer van het lichte lied met een speciale theatershow. In Belpop Bonanza Tura beantwoorden ze vragen als ‘Hoe word ik Will Tura?’ en ‘Hoe fijn is het om Tura te zijn?’. Een wilde rit door 60 jaar en 600 liedjes.

Met medeweten van de meester. Met de rare kronkels en verrassingen die Belpop Bonanza eigen zijn. En natuurlijk met veel muziek.

Koning Arthur heeft Jan en Jimmy altijd nauw aan het hart gelegen. Het duo roemt de keizer van het lichte lied om zijn vakmanschap, om zijn onwaarschijnlijke catalogus en om de fantastische anekdotiek die hem omringt. De mannen van Daft Punk zeggen bijvoorbeeld ‘Arthur’ tegen Will. En het is Tura die destijds als eerste het talent van Johan Verminnen heeft gespot. Opgelet: Belpop Bonanza Tura wordt alleen in december, januari en (begin) februari gespeeld.

— De Belpop Bonanza City Specials gaan in oktober 2021 weer van start met Belpop Bonanza Kempen (met voorstellingen in Herentals, Turnhout en Mol) en Belpop Bonanza Noordrand (in Asse en Strombeek-Bever). Dit najaar komen ook Hamont-Achel, de Denderstreek, Dendermonde en Schoten aan bod. In het voorjaar van 2022 volgen Dilbeek, Aarschot, Bilzen, Torhout, Zuidrand, de Blazuin, Lier en de Westhoek.
— Aan de City Special in de Westhoek (juni 2022) hangt een boek vast. ‘Van Geike Arnaert tot de Vort’n Vis’ wordt voorgesteld op vrijdag 24 september 2021 met een interviewavond in het Vleeshuis in Ieper. De volledige boekenreeks vind je terug op www.belpopbonanza.be/releases
— De Belpop Bonanza Tura Special gaat op dinsdag 30 november en woensdag 1 december 2021 in première in Minard Gent. De tour loopt tot begin februari 2022.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over