Na de succesvolle sprookjesopera Prinses Turandot die van 2011 tot 2014 tourde door België, Frankrijk en Nederland, laten WALPURGIS en HETPALEIS jonge kinderen en hun familie opnieuw kennismaken met een operaklassieker.

Fidelio is een spannende operatheatervoorstelling van sopraan/muziektheatermaakster Judith Vindevogel vol humor en romantiek. De toeschouwers zitten tussen de spelers en beleven de avonturen van Leonore die haar vriendje uit de gevangenis wil bevrijden, van dichtbij. Fidelio is de eerste en enige opera van de Duitse componist Ludwig von Beethoven. Naast de muziek van de originele opera krijg je ook ander werk van Beethoven te horen, zoals het Europees volkslied met onze eigen tekst!

Spel en zang Annelies Van Hijfte (sopraan), Astrid Stockman/Laure Campion (sopraan), Kurt Gysen (bas-bariton), Saïd Boumazoughe (film) piano, soundscape & arrangementen Jago Moons concept, libretto en regie Judith Vindevogel scenografie Stef Depover kostuumontwerp Caroline Wittemans meer credits

Belgische première op 10 februari 2016 om 15u15 in HETPALEIS. Daarna nog tot 6 maart 2016 te zien in HETPALEIS (Antwerpen) en op tournee langs Kortrijk, Tongeren en Hasselt. De Franstalige versie zal nog tot april 2016 te zien zijn in Marne-la-Vallée (FR), Dunkerque (FR) en Charleroi (BE).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over