De Belgische poprock band Everlords bracht op 4 november hun debuutalbum 'Pocket Ocean' uit. Een nieuwe mijlpaal voor de groep. "Tijdens de zomer van 2021 hebben we beslist om de weg op te gaan, een roadtrip door het Franse Normandië. Het was fijn om onze songs voor een publiek te spelen en als je dat langs de Franse kust, ambachtelijke markten en kleine bars kan doen, is dat alleen maar aangenamer. Onze optredens werden meer dan ooit hartelijk onthaald door een publiek van alle leeftijden", zegt Grégory.

Het verlangen om terug te keren naar een organische, poprock sound lijkt te worden gedeeld door een steeds groeiend publiek. De eerste twee singles 'So Much Love' en 'More Than Friends' tikken elk bijna de 100.000 Spotify streams aan. Door de stijgende populariteit geeft de band op 16 novembereen showcase van het debuutalbum 'Pocket Ocean' in venue 'Zik-Zak' te Ittre.

De drie oprichters van de nieuwe, Belgische band Everlords hebben een lange geschiedenis samen. Grégory Berthet (zang), Kris Merckx (bas) en Jean-Luc Roelandts (gitaar) richtten in 2006 de band 2DAYSTICKET op, waarmee ze een eerste EP opnamen met Rudy Lenners (ex-drummer van de Scorpions). Na de deelname aan de Belgische selecties van Eurovisie in 2011 verloren ze elkaar bijna 10 jaar uit het oog.

Maar 10 jaar later herenigde de zanger van de band, Grégory Berthet, zich met zijn twee voormalige muzikanten Kris (bas) en Jean-Luc (gitaar). Grégory besefte langzamerhand dat hij eigenlijk liever zijn professionele carrière wilde afsluiten als muzikant en niet als manager bij een bedrijf. Niet evident op 50-jarige leeftijd, maar ze hebben toch de sprong in het diepe gewaagd en richtten de band Everlords op in 2020.

De dromen werden omgezet in schetsen. De schetsen werden uitgewerkt tot concrete plannen: een band oprichten met zijn twee vrienden, nieuwe nummers schrijven en vervolgens een album maken. Het project is gestructureerd, de ambities zijn groot.

De drie muzikanten organiseerden talrijke akoestische sessies. Meer dan 220 opnames werden vastgelegd. Een echte goudmijn waaruit ze enkel de beste nummers kozen om verder af te werken. Bassist Kris nam contact op met jeugdvriend Jeff Claeys, de bekende Belgische multi-instrumentalist en producer, om het album verder vorm te geven. "Jeff en ik kennen elkaar al heel lang. Hij werkte voor bands als Millionaire, Admiral Freebee en The Van Jets. Ik wist dus heel goed dat we bij Jeff aan het goede adres waren om ons album te produceren. We wilden terug naar de basis: leuke poprock. We mistten de warme, organische geluiden van een Stratocaster gitaar, een catchy Rickenbacker bas, een echte drum en een natuurlijke zang. Dat heeft zoveel meer charme en emotie dan de elektronische sounds van vandaag", zegt Kris.

De 9 liedjes op het album gaan over zeer uiteenlopende thema's zoals de generatiekloof, vervreemding van de maatschappij, de kunstenaar die geconfronteerd wordt met mislukking of de posttraumatische shock van soldaten die terugkeren uit de strijd. Op het eerste gezicht hebben ze niets met elkaar gemeen, behalve dan de over het algemeen duistere thema's die betrekking hebben op zware psychologisch ervaringen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer informatie
Meer over