Jonge jury’s uit 34 Europese landen kiezen samen voor de film FIGHT GIRL van Johan Timmers

Een echte Europese jury, bestaande uit 12 tot 14-jarigen in 55 steden over heel Europa en ook buiten Europa, heeft de film FIGHT GIRL verkozen tot winnaar van de EFA Young Audience Award 2019.

Na het bekijken van de drie genomineerde films op de Young Audience Film Day, hadden 2800 jonge filmliefhebbers van over heel Europa de gelegenheid om de films te bespreken, alvorens over te gaan tot de stemming van hun favoriete film. De resultaten werden vervolgens live via een videoconferentie bekend gemaakt aan Erfurt (Duitsland) waar het voormalige YAA jurylid Ivana Noa vanuit België de Awards ceremony presenteerde. De ceremonie werd via live streaming online uitgezonden en zal ook beschikbaar blijven als VOD op onze website yaa.europeanfilmawards.eu.

De YAA bevat ook nu verscheidenen platformen voor het bredere publiek om de genomineerde films te bekijken: EFA Productions, EFA’s eigen productiehuis brengt EFA Young Audience Award films over heel Europa op de Video-on-Demand (T-VoD) platforms uit, zoals iTunes, Google Play, Microsoft en Pantaflix, op het regionale Balkan-platform Cinesquare, maar ook op de lokale platforms zoals Filmin.

EFA Productions werkte voor dit initiatief samen met Under The Milky Way met de steun van Creative Europe – Media Programma van de Europese Unie, zodat de genomineerde films voor alle jonge kijkers beschikbaar zijn. Voor diegene die niet bij het EFA Young Audience Award event konden zijn, staan de genomineerde films dus online. Meer informatie op yaa.europeanfilmawards.eu.

De EFA Young Audience Award wordt georganiseerd en gepresenteerd door de European Film Academy en EFA Producties met de steun van de Mitteldeutsche Medienförderung (MDM) en Creative Europe – Media Programme of the European Union. De nationale ‘Young Audience Film Dag’-evenement werd in Brussel georganiseerd met de steun van Filem’On en Le Palace. De lijst met deelnemende partners vind je hier.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over