Succesformule “Ballet in de Cinema” wordt ook in 2013 verdergezet en opent met “La Bayadère”

Met ondertussen meer dan 4.000 bezoekers, is het balletseizoen 2012-2013 een groot succes. Dankzij Kinepolis beleef je topballet uit Moskou vanop de eerste rij. In Moskou, dat zonder twijfel het ‘Mekka van het Ballet’ is, worden in het Bolshoï Theater de meest impressionante balletvoorstellingen opgevoerd. Wie voorstellingen van het hoogste niveau live wil bekijken, hoeft daarvoor echter geen verre reis naar de Russische hoofdstad te maken.

Kinepolis biedt de komende maanden verschillende live balletvoorstellingen vanuit het Bolshoï Theater aan. Niet alleen een ‘must’ voor cultuurliefhebbers, maar ook een leuke afwisseling voor zij die eens iets anders willen dan een film uit binnen- en buitenland.

De theater-, opera- en balletvoorstellingen zijn al enkele jaren een succes bij Kinepolis. Door de jaren heen is het cultuurprogramma van Kinepolis geëvolueerd naar een volwaardig, kwalitatief en doorlopend programma. De cultuurliefhebbers kunnen dankzij de uitstekend uitgeruste bioscoopzalen in de best mogelijke omstandigheden genieten van live voorstellingen uit alle uithoeken van de wereld. Zo worden alle voorstellingen volledig live uitgezonden in HD en is er ook de accommodatie rond en in de zaal.

27 januari - La Bayadere
Op 27 januari speelt La Bayadère, een libretto van Marius Petipa en Sergey Khoudekov in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Oostende, Kortrijk, Luik en Imagibraine.
La Bayadère vertelt het verhaal van de onmogelijke liefde tussen de Indiase tempeldanseres Nikiya en de krijger Solor. Een scène uit het ballet, die gekend staat als ‘Het Koninkrijk der Schaduwen’, is een van de meest befaamde stukken van het klassieke ballet. Het wordt beschouwd als een van de eerste voorbeelden van abstract ballet.

Wie een voorsmaakje wil, kan hier terecht. Tickets voor de voorstellingen variëren van €19,00 tot €21,00. Voor het volledige cultuurprogramma van Kinepolis, surf naar www.kinepolis.be/cultuur.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: