© Gunther Frans

Iedereen wil zijn steentje bijdragen om de getroffen Haïtianen een handje te helpen. Donderdag zal er op vtm en vrt een grootscheepse actie plaatsvinden die als primair doel heeft geld in te zamelen voor de wederopbouw van het eiland en als secundair doel het publiek nog meer te informeren over de toestand daar.

Niet enkel de televisie- en radiostations proberen Haïti zo snel mogelijk "back on track" te zetten, ook muzikanten proberen te doen wat ze kunnen. In samenspraak met Casino Kursaal en Maurice Engelen, de drijvende kracht achter het nieuwe project Moreese.com, is er besloten dat de opbrengst van het Moreese.com-optreden van zaterdag 23 januari integraal naar de slachtofferhulp voor Haïti en Unicef zal gaan.

Tickets zijn nog steeds beschikbaar via www.sherpa.be of tel. 070/ 22 56 00, er snel en zo massaal mogelijk bij zijn is natuurlijk de boodschap!

Ook Antwerpen wil haar steentje bijdragen: de stad schenkt reeds 12.500 euro, en doet er nog een benefietgebeuren bovenop. Woensdag 20 januari zal de Groenplaats het decor vormen voor een groots opgezet festivalgebeuren. Ingang kost slechts €5 en dan kan je vanaf 17u15 genieten van lekkere hits, gepresenteerd door topdj's. Vanaf 18u komen Sandrine en Sylver het beste van zichzelf geven, en afsluiten doen de Strangers. Als u er niet bij kan zijn en toch een gift wil doneren, kan dat via rekeningnummer 733-0380347-40 van (Antwerpen voor Haïti). (sp)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: