eck is terug met zijn uitstekende nieuwe plaat ‘Morning Phase’. En met dit nieuwe album trekt hij nu ook op tournee! De reacties op zijn eerste concerten in de States, waarin hij in zijn setlists de verschillende fases van zijn carrière doorkruist, zijn alvast veelbelovend!

Beck belichaamt het beste van de Amerikaanse songschrijverij, en weet als geen ander onwaarschijnlijke verbindingen te maken tussen muzikale stijlen en stromingen, tussen rock, funk, rap, folk en blues, wat hij al bewees met zijn intussen legendarische vierluik ‘Mellow Gold’ (1996), ‘Odelay’ (1996), ‘Mutation’ (1998) en ‘Midnite Vultures’ (1999). Van “Loser” over “Devil’s Haircut” tot “Beercan”... zijn songs zijn even markant als briljant. Hoewel hij zelden live te bewonderen is, toont de man zich steevast verrassend en vernieuwend wanneer hij dan tóch een podium beklimt. Zijn Belgische fans koesteren nog steeds de herinnering aan zijn passages op Pukkelpop 2006 en Rock Werchter 2008. In 2002 doet Beck opnieuw de gemoederen hoog oplopen: hij vindt zichzelf compleet heruit  met het melancholische ‘Sea Change’, dat meesterlijk geproducet wordt door Nigel Godrich. Na de albums ‘Guero’ en ‘The Information’ werkt hij in 2008 samen met Danger Mouse die het psychedelische ‘Modern Guilt’ produceert. Vervolgens neemt Beck de tijd om zich te amuseren met nevenprojecten, zoals het producen van albums van Thurston Moore (Sonic Youth) en Charlotte Gainsbourg. Als veelzijdig artiest haalt Beck zijn kracht uit de constante evolutie die hij doormaakt, zoals hij opnieuw bewijst op het prachtige ‘Morning Phase’.

Het is een sober en bezinnend album waarop hij opnieuw aanknoopt met de Amerikaanse traditie van het folk-songschrijven, die voortkomt uit de muzikale geschiedenis van California - meer bepaald die van The Byrds, Gram Parsons en Neil Young. Beck levert één van zijn allermooiste realisaties af. Een onbetwist succes dat hem zin geeft om opnieuw op tournee te vertekken, en ditmaal zijn het zaalshows! Beck spreekt op 10 september af met zijn Belgische fans in Vorst Nationaal, voor een concert dat nu al de stempel ‘cult’ meekrijgt. De voorverkoop start op 28 mei vanaf 10u. Een kans die te uniek en te kostbaar is om ze niet te grijpen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Beck
Datum: 
Woensdag 10 september 2014
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over