Het self-titled debuut album van de nieuwe rock band komt uit op 29 april

Rock band Beachdog brengt vandaag de nieuwe single ‘Swords Up In The Air’ uit. Het is de derde single van het aankomende self-titled debuut album van de band, dat over twee weken uit komt. ‘Swords Up In The Air’ volgt de eerdere singles ‘Dog’ en ‘Good Morning’ op. Het debuut album is the pre-orderen in de Snowstar webshop. De eerste 500 exemplaren daarvan zijn geperst op roze gekleurd vinyl.

‘Swords Up In The Air’ is nu overal online te beluisteren. De single komt uit met een performance video die nu te bekijken is op YouTube. Afgelopen week is de album release tour door Nederland van start gegaan. Deze en volgende maand treed Beachdog op in podia door het hele land. Ga naar www.snowstar.nl/shows voor meer info en tickets.

Eindelijk weer een nieuwe hárde rockband met genoeg toegankelijke songs om een groot publiek aan te spreken. Een publiek dat enthousiast en hongerig is en de eerste shows van deze tour al uitverkoopt. Een tour waar de muziek van het debuutalbum dat 29 april uitkomt al te horen is. De eerste reacties prijzen de moderne grunge; “De band beukt als een tiet… trap die moshpit maar aan!” schreef Music Maker al. Nieuwe single ‘Swords Up In The Air’ gaat over het gevecht aangaan met reuzen, en komt uit met een videoclip die nu te bekijken is op YouTube.

Beachdog levert over twee weken een selftitled rockplaat die van hard tot heel hard gaat, maar genoeg dynamiek heeft om van te genieten. Van grooves in interludes naar zelfs een orgelsolo door Robin Piso op ‘Good Morning'. Frisse neo-grunge, punk en post-hardcore met aan de ene kantreferenties aan Foo Fighters en Soundgarden en aan de andere kant bands als Turnstile en Touché Amoré. Een geluid dat een gat vult in de Nederlandse bandscene dat al jaren opgevuld had moeten worden.

Nieuwe single ‘Swords Up In The Air’ is nu te beluisteren via Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. Pre-order het komende album in de Snowstar Records webshop. Bekijk de video voor ‘Swords Up In The Air’ op YouTube.

Beachdog is momenteel op album release tour, welke afgelopen week van start is gegaan:

09.04 Eureka, Zwolle (SOLD OUT) 12.05 Cul de Sac, Tilburg (SOLD OUT)
10.04 Volt, Sittard 20.05 Burgerweeshuis, Deventer
28.04 EKKO, Utrecht (SOLD OUT) 27.05 Merleyn, Nijmegen
30.04 De Helling, Utrecht (EXTRA SHOW) 29.05 Melkweg, Amsterdam
06.05 Vera, Groningen

Ga naar www.snowstar.nl/shows voor info en tickets

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over