Beachdog levert een selftitled rockplaat die van hard tot heel hard gaat

Rock band Beachdog brengt vandaag hun self-titled debuut album uit. Het album bestaat uit tien nummers en bevat de eerder uitgebrachte singles ‘Dog’, ‘Good Morning ft. Robin Piso’ en ‘Swords Up In The Air’. Het debuut album is nu overal online te beluisteren en verkrijgbaar op gelimiteerd roze vinyl en op cd in de Snowstar webshop.Beg in van de maand is de album release tour door Nederland van start gegaan: in april en mei treed Beachdog op in podia door het hele land. Ook staat de band deze zomer op meerdere festivals. Ga naar www.snowstar.nl/shows voor meer info en tickets.

Eindelijk weer een nieuwe hárde rockband met genoeg toegankelijke songs om een groot publiek aan te spreken. Een publiek dat enthousiast en hongerig is en de eerste shows van deze tour al uitverkoopt. Een tour waar de muziek van het debuutalbum dat 29 april uitkomt al te horen is. De eerste reacties prijzen de moderne grunge; “De band beukt als een tiet… trap die moshpit maar aan!”schreef Music Maker al, en het album ontving een vier sterren recensie in Lust For Life magazine.

Beachdog levert een selftitled rockplaat die van hard tot heel hard gaat, maar genoeg dynamiek heeft om van tegenieten. Van grooves in interludes naar zelfs een orgelsolo door Robin Piso op ‘Good Morning'. Frisse neo-grunge, punk en post-hardcore met aan de ene kantreferenties aan Foo fighters en Soundgarden en aan de andere kant bands als Turnstile en Touché Amoré. Gitaargeweld dat keihard door de geluidsbarrières heen gaat. Een geluid dat een gat vult in de Nederlandse bandscene dat al jaren opgevuld had moeten worden.

Het self-titled debuut album is nu te beluisteren via Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. Ook is het album verkrijgbaar op gelimiteerd roze vinyl en op cd in de Snowstar Records webshop.

Beachdog is momenteel op album release tour door Nederland, welke deze maand van start is gegaan. Zo speelden ze al twee uitverkocht clubshows en een optreden op Paaspop dat 3voor12 tot de top 10 van dat festival rekende. Ze spelen nog de volgende shows:

28.04 EKKO, Utrecht (SOLD OUT) 27.05 Merleyn, Nijmegen
30.04 De Helling, Utrecht (EXTRA SHOW) 29.05 Melkweg, Amsterdam
06.05 Vera, Groningen 05.06 Vestrock, Hulst
12.05 Cul de Sac, Tilburg (SOLD OUT) 23.06 Jera On Air, Ysselsteyn
20.05 Burgerweeshuis, Deventer 14.07 Zwarte Cross, Lichtenvoorde
Ga naar www.snowstar.nl/shows voor info en tickets

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over