Lang Leve De Romeo’s was de voorbije week goed voor 750.728 kijkers (live +5) en 27,7% (VVA 18-54). In de vierde aflevering op dinsdag 23 september neemt in de Lang Leve-sofa geen drietal plaats, geen enkeling, maar wel het gouden duo Nicole & Hugo.

Het koningskoppel van de betere kitsch, de olifantenpijpen en de duurdere cruiseschepen zet op 1 december 2015 een punt achter haar 44-jarige carrière, een ideale gelegenheid voor Jonas Van Geel om terug te blikken op hun boeiende leven en hen een afscheidscadeau van formaat te bezorgen.

Nicole & Hugo: ze horen samen als gin en tonic. Ze vielen als een blok voor mekaar bij hun eerste ontmoeting. Ze werden wereldberoemd dankzij hun swingende danspasjes op het Eurovisiesongfestival in 1973 en maakten nadien furore tot in Japan.

Maar waar en wanneer kusten ze voor het eerst? Waar haalden ze - in godsnaam- inspiratie voor die legendarische paarse pakjes? Hoe kwam het dat Hugo in Congo werd geboren? Hoe verging het hem in het leger? En wat was het langste dat de tortelduifjes ooit van mekaar gescheiden waren sinds ze mekaar leerden kennen in 1970?

Jonas Van Geel komt ook te weten hoe Nicole en Hugo echte zeesterren werden tijdens hun allereerste cruise. En in welke omstandigheden ze lijdzaam moesten toezien hoe Lily Castel en Jacques Raymond “Goeiemorgen Morgen” vakkundig om zeep hielpen tijdens het Eurovisiesongfestival in 1971.

Ook bewonderaar en hoogstpersoonlijke fan Bart Peeters draagt zijn steentje bij en brengt een bloedmooie versie van “Voir Un Ami Pleurer” van Jacques Brel, een emotioneel hoogtepunt met flink wat tranen in de studio tot gevolg.

Deze vierde aflevering barst alweer van de leuke gastrollen, met onder andere Janine Bisschops, Jacques Vermeire, Marijn Devalck, Free Souffriau, Walter Baele, Sven Ornelis, Kürt Rogiers en natuurlijk Tegen de Sterren Op-imitators Clara Cleymans en Ivan Pecnic als Nicole & Hugo.

De volledige aflevering van Lang Leve kan na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: