Stemmen voor De MIA's 2015 kan vanaf 10 december om 6 uur via http://mias.een.be

Kunstenpunt en de VRT hebben de genomineerden bekendgemaakt van de negende editie van 'De Music Industry Awards'. De felbegeerde MIA's worden dit keer uitgereikt op donderdag 21 januari 2016 tijdens een unieke liveshow op Eén.

Het publiek en de muzieksector bepalen wie deze prijzen in ontvangst mogen nemen. De Vlaamse muziek- en showbizzjournalisten hebben per categorie 4 genomineerden geselecteerd. Het publiek kan vanaf 10 december stemmen in 9 categorieën. Enkel voor de MIA in de categorie 'Hit van Het Jaar' kan het publiek pas stemmen tijdens de liveshow zelf.

Wordt 2015 het jaar van de nieuwkomers?

Balthazar en Tourist LeMC zijn allebei liefst 5 keer genomineerd. Nieuwkomer Tourist LeMC mag trots zijn op zijn nominaties voor ‘Doorbraak’, ‘Nederlandstalig’, ‘Solo Man’, ‘Album’ en ‘Auteur/Componist’.

Balthazar komt dan weer 5 keer voor in de categorieën ‘Alternative’, ‘Groep’, ‘Live’, ‘Videoclip’ en ‘Album’. In deze laatste categorie wist Balthazar al twee keer een MIA mee naar huis te nemen. Scoren ze een unieke hattrick met hun derde album ‘Thin Walls’?

Verrassende nieuwkomer STUFF. heeft 4 nominaties. Oscar And The Wolf, veelvoudig winnaar van vorig jaar, is 3 keer genomineerd. Net als Lost Frequencies, Emma Bale, Stan Van Samang, Selah Sue en Dimitri Vegas & Like Mike.

Het publiek kan vanaf donderdag 10 december tot en met zondag 20 december stemmen voor zijn favoriet in de categorieën 'Solo Man', 'Solo Vrouw', 'Doorbraak', 'Pop', 'Groep', 'Alternative', 'Dance', 'Nederlandstalig' en 'Vlaams Populair'.

Stemmen kan via http://mias.een.be

De muzieksector beslist wie de MIA’s in de categorieën 'Album', 'Artwork', 'Auteur/Componist', 'Live Act', 'Muzikant' en 'Videoclip' mee naar huis neemt.

Hit van het jaar

Tijdens de show op Eén kan de kijker stemmen voor de 'Hit Van Het Jaar'. Dit zijn de genomineerden:

  • All I want – EMMA BALE
  • Een ster – STAN VAN SAMANG
  • Higher place – DIMITRI VEGAS & LIKE MIKE
  • Reality – LOST FREQUENCIES featuring JANIECK DEVY

De MIA's 2015, op donderdag 21 januari live om 20.40 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: