Naar aanleiding van de nieuwe plaat ‘Acoustic’ die verwacht wordt in het najaar van 2015 speelt Axelle Red dit jaar in intieme(re) zalen. Gisteren eindigde het eerste luik van de Acoustic tournee met een fantastische avond in De Roma in Antwerpen. Het is echter geen akoestische theatertour. Axelle Red maakt er telkens een feestje van waar pop, folkrock, Memphis Soul en Motown hoogtij zullen vieren. Op 18 juli komt ze naar Capitole Gent, tijdens de Gentse Feesten. Tickets zijn vanaf nu te koop.

Axelle Red vierde in 2013 het twintigjarig jubileum van haar debuutplaat ‘Sans plus attendre’ met de release van ‘Rouge Ardent’, een ijzersterke cd die niet alleen door de critici zeer warm onthaald werd. Na twee weken haalde ‘Rouge Ardent’ goud in België en amper vijf maanden later kreeg Axelle op de Lokerse Feesten een platina plaat aangeboden.

‘Rouge Ardent’ is een verzameling parels die wel een ‘best of’ lijkt van het muzikaal universum van Axelle. De singles 'Rouge Ardent', 'Quelque part ailleurs', 'Amour profond' en ‘Sur la route sabléezijn doordrongen van de French Soul die haar zo kenmerkt.

Haar tomeloze liefde voor muziek, passie voor het leven en altruïstische inzet voor een betere wereld liggen aan de basis van al haar activiteiten. De voorbije maanden concentreerde Axelle zich op de opnames van het nieuwe album ‘Acoustic’ dat in 2015 zal uitgebracht worden. De opnames hiervoor gebeurden afwisselend in België en de USA. Zoals de titel van het album al wat verraadt, worden bestaande nummers herleidt tot hun essentie. Bedoeling is om de arrangementen en teksten een prominente rol te geven, zodat er een nieuw gevoel kan ontstaan. De nummers worden in een ander daglicht geplaatst en zo kan het publiek ze in een andere dimensie herontdekken.

Op 18 juli staat Axelle Red in Capitole Gent, tijdens de Gentse Feesten. Tickets zijn vanaf nu te koop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Axelle Red
Datum: 
18 juli 2015
Locatie: 
Capitole, Gent

Reservatie:

Meer over