Brexit of niet, Londen is en blijft een stad die tot de verbeelding spreekt en een echte magneet is voor citytrippers. En waar toeristen zijn, ruiken criminelen hun kans om toe te slaan. Axel Daeseleire trekt daarom in de tweede aflevering van Axel Opgelicht door de straten van Londen om zich te laten bestelen en andere toeristen te behoeden voor lokale gauwdieven, zwendelaars en allerhande duistere figuren.

In de nieuwe bruisende uitgangsbuurt Shoreditch net buiten de Engelse hoofdstad, zorgen de hippe foodmarkten, vintage kledingwinkels, gezellige koffiebars en street art voor de nodige ambiance. Het is een ware trekpleister voor toeristen en bijgevolg dus ook een Walhalla voor pickpockets. De buurt wordt voornamelijk geteisterd door gauwdieven die azen op de allernieuwste iPhones. Het duurt niet lang voor ook de iPhone van Axel wordt gestolen. Hij gaat de dader achterna.

Daarnaast is het in Londen opletten geblazen voor sjoemelende riksja’s, fietstaxi’s die – vooral ’s avonds – wel heel hoge tarieven hanteren om toeristen op hun bestemming te krijgen. Ook de massagesalons en verschillende clubs in de grootstad zijn niet altijd even koosjer.

De volledige afleveringen van Axel Opgelicht zijn live en uitgesteld te bekijken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over