Deze zomer starten de opnamen van De helaasheid der dingen, de derde langspeelfilm van regisseur Felix van Groeningen naar de gelijknamige roman van Dimitri Verhulst.

Felix van Groeningen maakte eerder Steve+Sky (2004) en Dagen zonder lief (2007). Beide films werden zowel door het publiek als door de kwalitatieve filmpers enthousiast onthaald.

De productie van De helaasheid der dingen is, zoals Felix’ vorige films, in handen van Menuet, het productiehuis van Dirk Impens en bekend van o.a. Daens, Manneken Pis, Terug naar Oosterdonk, Team Spirit, Steve + Sky, Buitenspel, Dagen zonder lief en meest recent Katarakt.

Het boek van Dimitri Verhulst is een echte bestseller; het ging in Vlaanderen en in Nederland al meer dan 80.000 keer over de toonbank en staat al maanden genoteerd in alle mogelijke hitlijsten. Verhulst werd genomineerd voor verschillende literaire prijzen. Voor De helaasheid der dingen kreeg hij de Gouden Uil Publieksprijs.

Voor de film De helaasheid der dingen is men dringend op zoek naar jongens en meisjes tussen vijf en vijftien jaar oud voor de vertolking van enkele hoofd-en nevenrollen. (de opnamen vinden deze zomer plaats!)

Interesse?
Stuur dan snel een recente foto (waarop duidelijk je gezicht te zien is), een motivatiebriefje, je naam, adres, leeftijd en telefoonnummer(s) naar: dehelaasheid@menuet.be
of naar:
MENUET bvba
T.a.v. De helaasheid
F. Lousbergskaai 105
9000 Gent

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: