Een hele resem wereldsterren zal live optreden of een bijdrage leveren via boodschappen en films op een grandioos concert voor wereldvrede op vrijdag 21 september ’07. Annie Lennox zal live optreden, en worden begeleid door videofragmenten met onder andere David Beckham en Lord David Puttnam.

‘Peace One Day’ begon als een filmproject, gestart door de Britse filmmaker Jeremy Gilley in ’99, om een bepaalde dag te laten erkennen als een internationale dag voor vrede. Éen dag zonder aanslagen of geweld. In 2001 werd 21 september door de leden van de Verenigde Naties erkend als de Internationale Dag voor de Vrede. In 2006 nam Peace One Day het initiatief om 200 landen een verbintenis met deze dag te laten aangaan, waaronder alle 192 VN-leden. Dit had een rechtstreeks effect op zo’n 27,6 miljoen mensen. Gilles verzamelde een hele reeks vooraanstaande supporters voor zijn werk, waaronder Chris Martin, Sam Taylor Wood en Kofi Annan.

Annie Lennox zal op het concert haar eerste publieke vertoning van het jaar geven. Over ‘Peace One Day’ zei ze het volgende: ‘Als er iets is dat iedereen ter wereld aanbelangt, elke man, vrouw en elk kind, dan is het wel het belang van ‘de vrede’. Zonder vrede kunnen we niet overleven. Valentijn vieren we op 14 februari. Kerstmis op 25 december. De Internationale Dag voor de Vrede vieren we op 21 september, zoals door de Verenigde Naties is gekozen, en de hele wereld is uitgenodigd om zich hierbij aan te sluiten. Dit jaar zal er op 21 september een speciale muzikale gebeurtenis plaatsvinden in de Royal Albert Hall om de ziel van deze dag te gedenken en te vieren. Het doet me een enorm plezier dat ik hier deel van kan uitmaken, en dat ik mijn bijdrage kan leveren om ‘Peace One Day’ te laten uitgroeien tot een inspirerende werkelijkheid.’

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: